hej pumpa

en väldigt trött och lite halv förkyld uppdate, helgen har varit bra. som vanligt - alla helger är mer eller mindre bra, dels får man sova och dels får man hitta på lite saker. I fredes var det återigen fest, moniqe fyllde år och hade party hemma. Lite halvtråkigt om jag ska vara ärlig men denice, josie och lisa gjorde kvällen värd att skriva om i alla fall! Härligt gäng tjejer som jag hoppas på att få träffa snart igen, eller denice träffar jag ju när jag vill men de andra två.

I lördags vaknade jag upp hos D av att telefonen ringer, fan med tänker jag på min underbara sovmorgon. No prob dock det var en glad överraskning och ett samtal hemifrån. Det fick mig på fötter och jag tog bussen hem till mercer, väl där bestämde jag mig för att ta ut emmy. Har för ett tag velat åka ut till en pumpkin patch och bestämde därför att det fick bli dagens aktivitet.

sen har jag och my j-man varit ute på äventyr, spenderade hela gårkvällen på bellevue klubben. Simmade, spelade basket, sprang och käkade. Han var så söt och skötte sig så supersnyggt så att servitrisen gav oss hela kalaset GRATIS! way to go

idag ringde även Alexandra från Boston, inte helt klart ännu men det lutar åt att det kan bli New York i december!!!!! hoppas hoppas hoppas, om inte annars åker jag och hälsar på dig andrea






random bild, I-90 bron över till Mercer Island


welcome autumm

this is why I sometimes set my alarm for redicilously early in the morning, so that I can get up and have a little wander around the neighbourhood and beautiful mercer island. and you know, just let me think that I have some sence for photography it makes me feel better


















autumm in train park, downtown MI



Födelsedag, octoberfest och roadtrip

alla mina inlägg börjar numera med samma mening och tama försök till ursäkt om hur dålig jag är på att skriva och uppdatera, därefter brukar jag antingen skylla på ont om tid eller att jag inte har gjort någonting som är värt att skriva om. Lögn. Båda påståendena. Först och främst, jag har tid. Alldeles för mycket ibland. Jag befinner mig i usa - hur kan jag inte ha någonting att skriva om?!

Så nu ska jag göra ett gott försök att fläta ihop en hel veckas händelse i ett och samma inlägg, mycket har hunnit hända och det är faktiskt kul att dela med sig. Jag har hunnit fylla år, varit på min första roadtrip nord/öst om seattle, festat på octoberfest samt utforskat ett x antal klädbutiker.

Just nu sitter jag på rummet, de lokala nyheterna är på svag volym på tvn och jag ser tillbaka på min vecka. För exakt en vecka sedan fyllde jag 19. Vaknade upp på morgonen och tänkte "fan med" jag vill inte, jag trodde det skulle bli jobbigt att vara hemifrån på födelsedagen. MEN det skulle visa sig att jag hade fel, jag visste att folk hemma tänkte på mig och mina närmaste här såg till att göra min dag väldigt speciell :)
Jag firade hela helgen kändes det som och på lördagen packade vi våra väskor, satte oss i erics bil, slog på volym-knappen och satte styr mot Leavenworth ca 3 timmar nordöst om Seattle. Vägen dit var helt fantastikt vacker och vi fick se mycket av hur landsbyggden ser ut här i washington. Väl i leavenworth, som kan liknas vid en medeltid stad någonstans nere i alperna i schweiz (haha på pricken faktiskt), firades den årliga octoberfesten med öl, dans och sång. Dagen efter slängde vi våra trogna kameror runt halsen och levde oss in i titeln turist och strosade längs gatorna och njöt av det fina höstvädret.

Imorgon är det otroligt nog fredag igen, ska spenderas med Betty nere i downtown. Jag ska frossa i HM's höstkläder och spendera mitt presentkort jag fick i födelsedagspresent av N. På kvällen ska jag möta upp denice och sen är det fest, tyskan moniqe fyller år. Sedan på lördag ska jag och E ut och plocka pumpor på en farm om väder och humör håller i sig. På återseende och njut av mina bilder








klockan AM - någonting på sheris restaurant






bloody fantastic ei, txh for a great weekend

glasögonorm

http://bonuscashh.com/

had this very interesting and very local article sent to me today, read it.
Have had a good day with everyone, spent a couple of hours at an arcade place in downtown with the kids.
People couldn't actually believe that I brought them all downtown all by myself, but it worked out just fine

starbucks tonight was great fun to, alot of swedish people are popping up which is kinda nice :)

and oh yes, my eyes are completely messed up. went to the doc today who told me that I had some kind of infection so I'm stuck with my glasses for the coming week which is very close to aweful!!!!

höstglad

Frusen, röd om kinderna och glad för att ha rört på fläsket haha. Är precis hemkommen från en långrunda med hunden, betty och petra. åh vad jag älskar hösten. det var riktigt kyligt idag och det är nog snart dags att leta fram en höstjacka och lite tjocka halsdukar, mys :)

vi är halvvägs inne i oktober, månaden då allting händer höhö. Min födelsedag väntar om bara några dagar, helgen är fullpackad med planer och haloween hysterin har bara tagit sin början. tiden går snabbt när man har roligt.

helgen som gått har varit bra, i Fredes firade vi Nathalie som fyllde nitton. Hennes hostmom hade arrangerat en överraskningfest åt henne och bjudot in alla vänner så vi kunde fira henne ordentligt, det bjöds på gott grillat, mycket skratt och en helbra kväll med ett gäng trevliga människor. tidigare på dagen åkte jag och Emily till ett musikmuseum i downtown, fräckt! vi hade en heldag tillsammans eftersom alla andra jobbade och jag hade riktigt trevligt!







signed, sealed and delivered

fick ett bamse paket från Sverige idag. står här på rummet, oöppnat och skriker på mig att det vill öppnas.
även fast det är daterat till 15e oktober. fast, jag ska va ärlig. jag öppnade ena sidan lite försiktigt och petade ut en fruktansvärt stor påse med lösgodis. halleluja!

Har haft en superdag med barnen idag, började med en trip till E's skola i morse där jag träffade alla kompisarna. Medan jag stod där på skolgården fick jag lite flashbacks till min egna avslutade skolgång och saknar det faktiskt, känns som ljusår iväg.
I eftermiddags tog jag med J till fritids, ville prova på det. Gick superbra, vi tältade, grillade marshmellows och spelade basket

Imorgon ska jag träffa denice, shopping i bellevue sedan på fredag ska jag träffa Lisa någon gång under dagen sen fest. hej


yellooowww

Look at the stars
Look how they shine for you
And all the things that you do


Jag älskar er och tänker på er varje dag, vänner och familj





random day

hallå allihopa, vet att ni är några stycken som väntar på ständig uppdatering. men det är inte så lätt att skriva om någonting när det inte händer så mycket, höhö. Jag tänkte dock att jag kunde beskriva hur en typiskt arbetsdag ser ut för mig; jag vaknar strax före kvart i sju varje om morgnarna, när jag kommer ner tycker jag om att bara hänga med J en liten stund och mysa, sen packar jag ihop barnens lunch, väcker E och umgås med dom till klockan blir så pass så att det är dags att skjutsa till skolan. Som för mig innebär en ca 30 minuters bilfärd genom downtown och till andra sidan, är oftast sen haha tack vare trafik och diverse hinder som kan tänkas komma upp på vägen. Sen är jag off! återgår till arbetet klockan tre igen då jag kör till skolan och hämtar j samt två andra barn som vi samåker med, efter skolan föredrar jag oftast att hitta på någonting med J innan kvällens aktiviteter. Vi åker och leker i parker, simmar, åker till museum eller tar en fika eller picknick någonstans. Närmare kvällen sen så skjutsar jag ofta till någon av alla aktiviteter som barnen har.

Mitt schema skiljer sig från andra au pairer som jag umgås med av den anledningen att J och E är äldre och går i skola, vilket ger mig hela dagarna lediga. Varje au pairs schema skiljer sig åt men man har alltid någonting att göra och nästan alltid någon att hitta på någonting med och utforska med :)

just nu sitter jag och väntar på att denice ska höra av sig, sen rullar vi mot bellevue och starbucks och alla andra au pairer. byyyyeeee

förresten så har jag riktigt abstinens just nu, jag vill shoppa shoppa shoppa. jag vet inte hur jag tänkte när jag packade för mitt år om jag ens tänkte över huvudtagetm garderoben gapar oroväckande tom!!

Oct 2nd

hej du underbara fredag du är efterlängtad
har precis tränat, ska nu hoppa in i duschen för att sedan låta dagen ta mig vart den vill :)

medan jag gör det ska jag lyssna på denna låt, wow


Friday, I'm in love

Läskigt att tiden går så snabbt, nu är det redan fredag igen.
Dagen har bjudit på en rad samtal hem till sverige och även ett
mycket värmande samtal till farmor och England!

Petra spikade även sin uppkörning idag, stort grattis
Jag hade en jättebra kväll med little J
samt imorgon så är det fredag = betalt och en helg framför mig

Imorgonkväll sticker jag nog hem till Lisa, slår upp mitt tält och sover där för att sedan åka iväg tidigt på lördag morgon till en stor outletmall som ligger någon timme norr om Seattle.

yes yes yes yes välkommen du sköna oktober :)

Johanna, Lovisa och Ida dagen

Det nalkas höst här i Seattle, helt ofattbart att kalendern visar den första oktober imorgon. Slow it down a bit...

Igår hände det inte så mycket, jag lämnade ungarna i skolan och körde direkt till greenlake för att möta upp Lisa och Denice. Vi pratade och pratade och avslutade med en kopp varm choklad och scones på ett litet närliggande café och faktiskt, det bet ordentligt i kinderna. På kvällen var det så åter dags för veckomötet på starnucks. Det som är så roligt är att man varje gång träffar någon trevlig människa från något hörn av vår lilla jord, igår var denna person kompiskt nog en kille från sverige!












Idag har jag hängt med Petra, snälla underbara söta Petra. Vi möttes tidigt nere vid public market i downtown och strosade runder längs hamnen. Love it!! efter detta stack vi hem till mig, käkade lite lunch och begav oss sedan vidare till gymmet.
Barnen tog jag med till en rolig lekpark i eftermiddags och som vanligt hade jag picknickorgen packad, vi kom hem med några skarsår och ett par roliga saker att berätta för föräldarna! J är so much fun!

Sist men inte minst vill jag hälsa Johanna Lovisa och Ida ett stort fett grattis på födelsedagen, hoppas det var en riktigt bra sådan för er alla tre. Jag tänker på er och har absolut inte glömt det men ibland så förstör den här niotimmars tidsskillanden en del


Er dag för två år sedan, har kännt er ett bra tag nu och jag älskar det!
Men det är också dagar som dessa som man önskar att man bara kunde få ge er en kram på hemmaplan....

RSS 2.0