31/8

For 10 minuter sen korde jag i min volvo pa en av seattles mest aktiva och trafiktataste motorvagar, pa vag hem efter att ha lamnat j i skolan for forsta gangen. Volymen pa radion satt till max med en utsikt over downtown till hoger om mig, morgontrafiken gjorde att jag stod still vilket gav mig tillfalle att se ut over stan och sjunga med till keri hilsons knock you down och bara ta in allting och tanka: fan vilken tur jag har som far va med om detta! tiden jag har har ar sa vardefull och varje gang jag kanner mig nere eller kanner tvivel ska jag tanka pa detta.

jag vill att de ska komma ihag mig som en kul person att vara med, det ar det de handlar om. Att gora varje dag till en speciell dag for alla familjens medlemmar och manniskor jag moter. Nu kor vi!





Ten minutes ago I was driving past downtown seattle in my volvo, with the volume turned to max, singing along to my favorite song, keri hilsons knock you down, having a great big smile on my face. Traffic was pretty bad, which gave me the oppurtunity to stop and think for a sec. Stop and think of how lucky I am to be here, what a great oppurtunity this is and that I want to make every day count. Any time when I'm feeling down or having doubts of any kind I will think of this moment. 

I just scrabbled down a sentance in my au pair book, this is what I wrote: I'd like my hostkids, hostfamily and all other great people that I meet to remember me as a fun person and make every day special in some way. Go for it!  


Trettionde augusti

Hej allesammans

Dålig uppdatering, I know! Men jag mår fortsatt bra och Seattle börjar kännas mer och mer bekvämt och som ett ställe som jag snart kan börja refferera till som hemma. Just ikväll har känslan av lite hemlängtan smugit sig på en aning, så jag valde att sätta mig uppe på mitt rum en stund trots att vi hade gäster.

I fredags åkte jag en guidad tur som tog oss runt Seattle så jag fick möjlighet att se allt som är värt att se i denna vackra stad. På kvällen åkte jag hem till Lisa, som jag förresten hittar helt själv till nu för tiden, vi åkte ner till downtown och tog en fika sen åkte vi hem till henne o käka glass och kollade film.
Lördagen var min lediga dag, så den spenderades på bästa möjliga sätt: shopping med Emily och Lisa, jätte god lunch och en relaxin' kväll hemma hos mig med Pizza och film.

Idag har jag faktiskt varit och tränat, kryss i taket. Gymet är hur bra som helst och förhoppningsvis ska jag kunna spendera lite tid där så småningom. Det behövs annars kommer jag inte kunna återvända hem utan att skämmas, lätt att jag kommer gå upp så jävla mycket i vikt. haha. Life is good!

Imorgon väntar min första arbetsdag utan Jenn vid min sida, morgonrutierna ska sitta och jag ska kunna hitta till J's skola med en bil full med ungar i rusningstrafiken. wish me luck! Sen väntar en dag med bara Emily, vilket kan bli mysigt. That's all for now - puss


Seattle skyline från en båttur ute på vattnet


Spaceneedle


Hamnen


Arenan där stadens amerikanska fotbolls lag spelar


för att visa bergen i bakgrunden


Båthuset där tom hanks bodde i filmen sleepless in seattle


Någon annat än Åhus, inte sant? :)


Den något sånär berömda fontänen i Seattle


starbucks, en fredags kväll i seattle downtown


shopping @ northgate mall






Glasskalas på Baskin&Robins i downtown Mercer Island :)

"Lets go to the beach"

Idag har varit en solig och fin dag här i Seattle så dagen började med att jag, Jenn och ungarna åkte till Mercer Island community club för lite simning, därefter skulle E till skolan. Tydligen hände det lite saker där såhär strax innan skolstart. Jag skjutsade dit henne för att sedan åka hem och käka lite lunch. Sen, guess what, mer bad och lek fast denna gången nere på stranden. J fick fart i brallan och hamnade genast i trubbel när han fick för sig att låna livräddarens utrustning och började tjoa och skrika i den här stora megafonen dom bär. Oops, en jättearg livräddare och en gapskrattande Amy :)

Jag hade egentligen en ledig dag, eftersom jag passat barnen nu ikväll när N och M var iväg på ett möte. Kvällen gick väldigt bra och barnen somnade ganska tidigt, men jag och E hann i alla fall med och göra en superduper god kaka och ha lite tjejsnack. Mysigt!

Imorgon väntar en dag nere i downtown, äntligen ska jag få se Seattle på riktigt. Vi ska nämligen på en guidad tur nere på vattnet, i någonting som tydligen ska likna en anka. Det kan nog bli roligt! Sen på Fredag ska jag träffa Lisa och Sofia.

Take care




Bättre sent än aldrig

Äntligen lite bilder från förra veckan, tyvärr så var jag den mest osmarta i hela världen och glömde ladda kameran innan vi åkte till NYC haha men håll till godo. Jag har svårt att fatta att jag faktiskt varit där, men här är bevisen


Innan avresa, fyra spända och nervösa au pairer. Känns längesen nu


Newark airport NY


St John's university


Frukost ute i solen, första morgonen


Lektion


Klassen, med sötaste läraren - Lina


Jag och Lisa visar vår kreativa sida


Mexicanarna och Tyskorna






Ground Zero NYC




Times square


På väg ut till frihetsguddinan, som jag tyvärr inte har något foto på. Dumt dumt dumt
Men som sagt, det var mäktigt att se NYC. Jag ska dit igen, det ska jag!

Museum, vattenlek och cheer

Idag har varit en lång dag och jag förtjänar just nu godispåsen jag har bäddat ner mig med i min stora sköna säng, så det så. Det har varit full fart idag och jag har fått se lite av J's vilda sida. Han var omöjlig ett tag, men som tur är har jag Jenn som ett väldigt bra stöd. Så dagens aktiviteter har bestått utav ett besök på Kid's quest, ett museum med massa aktiviteter. Efter det ville Jenn visa mig ett väldigt bra cupcake ställe i Bellvue så vi körde dit och både jag och J-man stuvade i oss cupcakes så det stod härliga till. Sen när vi kom hem ville jag följa med och kolla in E's cheerleaing träning - haha väldigt coolt! När vi kom hem där ifrån fick hon för sig att vi skulle laga mat, igen, fastän vi precis hade varit på subway. Så vi gjorde popcorn shrimp och mumma va gott det blev! Jag måste seriöst ta tag i träningen så nästa vecka när skolan drar igång ska jag försöka ta någon dag i veckan för detta ändamål. Nu ikväll var jag och E ute och gick en rejäl runda med vovven.

Jag har förresten kört hela dagen idag också och ett stort plus till mig som fixade rusningstrafiken när jag skulle skjutsa E till träningen :)

   

Sleepless in seattle

seriöst, jag kan typ inte somna. det slog mig för en stund sedan hur fruktansvärt långt borta jag är från allt som är bekant, snackade med Lovisa på msn precis innan hon skulle till skolan och jag liksom "what? jag har inte ens gått och lagt mig kvällen innan än" skumt. sen fan med, jag hittar inte kamera sladden. hoppas inte j-man har käkat upp den :)

Downtown Seattle

Hej där,

är precis hemkommen från en kväll i downtown Seattle med Lisa. Vi shoppade lite först, det var ett tag sen. Vi var så himla roliga så vi gick till h&m och hittade massor. Sen gick vi till en söt liten restaurang och käkade. Skönt att få träffa Lisa igen nu efter några dagar, så man kan ventilera lite och prata om de första intrycken och känslor man har så här i början. Vi kommer vara ett bra team som stöttar varandra.

Idag var även min första oficiella arbetsdag. Det gick väldigt bra. Vid nio tiden kom Jen, deras nuvarande nanny som varit här under sommaren. Störtskön och supertrevlig! Hon visade mig lite av vad jag förväntas göra och körde igenom morgon rutinerna, under tiden busade J till det ordentligt. Vi hittade b la honom uppe på staketet, sittandes uppe på staketet och i trädgården hade vi förutom Chelsea som är deras vovve även 4 andra odjur haha. Anledningen till varför han satt där uppe fick jag lära mig var för att han är grymt intresserad av spindlar så han hade använt staketet för att komma upp i trädet och hämta spindlar! Spiderman himself :) Men han är världens roligaste och sötaste lilla pojk, även om det kan bli lite crazy ibland.

Efter detta åkte vi till en sportanläggning skulle man kunna säga, ett ställe där familjen är medlemmar och jag står som familjens nanny så jag kommer in där tillsammans med dom. Herregud vilket superflott ställe, inomhuspooler utomhuspooler, bubbelbad, spa, träningshallar, restauranger, affärer, värsta grymma omklädningsrummen, tennisbanor. you name it! grymt ställe i alla fall där jag kommer spendera en hel del tid. Speciellt med simmaren i familjen, Josh.

Senare när vi kom hem åkte jag och Emily och handlade, hello people. Jag har kört bil för första gången i USA, SJÄLV! Sen kom vi hem och fixade maten, varför är det alltid mycket roligare att laga mat i andras kök?
Sen var N så snäll så hon skjutsade in mig till downtown så jag kunde möta upp Lisa, dessutom hämtade hon upp oss båda två och körde hem Lisa, så nu vet jag var hon bor också :)

Nu ska jag gå och lägga mig, och himla skönt är det faktum att jag kan ha datorn på rummet också!
Imorgon väntas en ny dag med Jen och barnen, vi ska nog ta en tripp till ett museum eftersom regn väntas. Sen ska vi även fixa en körkortsbok och en baddräkt till mig så jag kan vara lite aktiv vid poolen hihi.

Dag två i Seattle

Hej mina vänner,
nu äntligen ska jag börja få till en rutin att sätta mig här en stund varje dag. Åh, vad jag älskar Seattle! Här är så mycket finare än vad jag hade hoppats på, jag har aldrig sett något liknande. Jag har så smått börjat känna mig för och mötet med familjen gick jätte bra :) jag har inte hunnit komma in i vardags rutinerna ännu eftersom jag inte kom hit fören sent på fredag kväll. Efter förseningar i New York som gjorde att vi missade flyget till Seattle.

Idag har vi varit på en rundtur i Seattle samt varit i djurparken med josh. Sedan åkte vi till en marknad som de har här på Mercer Island varje helg, småhandlade lite och åt lite lunch. Nu i veckan ska jag träffa Lisa, vi ska ta en kaffe eller ut och äta eller något sen vill jag shoppa lite också såklart :) haha, har faktiskt redan fått en liten sneak peek. Åkte med E och N till ett köpcentra och inhadlade lite smått och gott.

Bilder från mina första dagar samt nya uppdateringar kommer snart igen, för nu är datorn ready to go! Önska mig lycka till imorgon, min första arbetsdag hihi :) Puss&Kram

nittonde augusti

Sa var aven denna dag till anda, och den har varit bra! Har ar fruktansvart varmt, runt 35 grader skulle jag tippa pa och otroligt fuktigt. Till raga pa allt sa fungerar inte min adapter sa jag kan inte anvanda min plattang, sa jag har fatt ga runt i mitt tjocka och alldeles for korta har som kryper langt upp i nacken pa mig. Det ar fan med, nar man for once in your life befinner sig i New York ser man ut som hej-kom-och-hjalp-mig. Men no worries, jag ar lika glad anda! Nagot annat ar omojligt att vara har!

Sa lite om dagen som gatt (klockan ar nu halv tio pa kvallen har) vi har haft en forelasning om child development, med grupparbeten som sedan skulle presenteras pa ett kreativt satt. Det var helt ok, kul att fa samarbeta pa engelska och med helt nya manniskor. Sen har vi aven haft en forelasning med en Police officer, haha sjukt cool snubbe! Han larde oss om sakerhet och lagar har i USA samt lite trafikregler och liknande. Intressant! Han sag ut som en akta NYPD polis men hade sannerligen ett gott sinne for humor.

Nu ar jag trott och jag kanner att tiden borjar hinna ikapp en lite, det kanns konstigt med en sahar total omstallning. Imorgon vantar kommunikations workshops samt, ah ah ah ah hall i er nuda, turen in till NYC. Det kommer bli fett! Jag och Lisa bestamde oss for att krydda lite och kopte aven till en biljett sa vi kommer upp pa top of the rocks, man sags fa en fantastisk utsikt over hela stan da. Sen efter dessa timmar ute i varldens coolaste stad ska jag ringa vardfamiljen. Jag har sa mycket jag vill beratta och tacka for. Sen ar det Fredag, den stora dagen. Jag marker att varje gang amnet kommer pa tal har bland tjejerna jag ar med sa blir jag nervos, men oj vad jag langtar! Dessutom sa kanns det faktiskt som att jag efter de har dagarna pa skolan har mycket nytt att bara med mig :) Jag ska forsoka uppdatera imorgonkvall igen, om jag inte ar allfor uppe bland molnen. Jag mar i alla fall jatte bra och hoppas att aven ni dar hemma gor det.

Jag tog upp min rosa lilla bok igar for forsta gangen innan jag gick och la mig, jag tror det ar darfor jag mar sa bra som jag gor. Att folk uppmuntrar och tror pa mig betyder sa otroligt mycket, sa tack allihopa! Tack for de fina halsningarna! I svarare tider ska jag ta upp den och paminnas om vad som vantar nar jag kommer hem :)

En forsta halsning fran andra sidan

Tja, en trott och jet-laggad Amy har!

Ar precis hemkommen fran en liten runda ute i omradet dar skolan ligger, Oakdale.

Jag mar toppen och det har varit en lang men handelserik forsta dag har pa St John's univeristy pa Long Island i New York. Flygresan hit gick bra och smidigt och det basta av allt var att vi pa vagen hit fick den mest fantastiska utsikten over Manhattan. Det var maktigt kan jag sag!


Idag har vi haft lektioner fran tidig morgon till sen kvall, det hela avslutades med en internationell sing-a-long i aulan. Skit kul! Vi korde en version av sma grodorna. Hade garna lagt upp mina filmer med kinesiska, tyska, spanka och franska barnsanger och danser MEN datorerna har ar deterade stenaldern och ar riktigt sloa.

I min klass ar vi en blandad kompott av au pairer fran varldens alla horn (coola stallen som Australien, Sydafrika, Thailand och Colombia), stortskona allihopa. Jag gar aven tillsammans med tva andra svenska tjejer, Lisa som ocksa ska till Seattle. Skitkul! och Isabell som ska till Chicago.

Det basta av allt var dock att jag under lektionen idag fick en "surprise", det var en present fran mina vardforaldrar. Det var en korg bestaende av en troja, vattenfalska, block och diverse saker. Langst ner hittade jag ett kuvert signerat NYC tour. De hade alltsa betalat torsdagens tur in till New York. Med fanns ett litet kort med en supersot halsning, det varmde i hjartat nar jag laste detta och nu vet jag att de ser fram emot att fa traffa mig pa Fredag och likasa jag att fa traffa dom.

Har ar varmt och valdigt, valdigt fuktigt sa nu ska jag hoppa in i duschen och forhoppningsvis ska jag inte vacka min tyska rumskompis Maria. Imorgon vantar en annan fullspackad dag, jag ser fram emot det och njuter utav mina forsta dagar i USA. Det har kommer bli bra tror jag. Ha det sa bra salange, puss & kram 


Tankar och funderingar

12 timmar kvar tills jag lyfter, tills startskottet går. Startskottet på ett förhoppningsvis fantastiskt år. Jag är glad, taggad, ledsen och rädd. Men magkänslan säger mig att det kommer bli riktigt bra! Nu kör vi. Nästa gång jag skriver är jag i NYC! Jag kommer tro det först när jag ser det, världen är min lekplats och jag ska ta tillvara på varenda sekund och lära känna varenda glatt ansikte där borta.

All lycka i världen till dig Emmie och ditt nya spännande londonliv, I'll be senging all my love,
och till dig Angelica och ditt blivande projekt som makeup artist, och Gurre plugga inte ihjäl dig! Helle, lycka till i Malmö. Emma, Mie och Johanna jag hoppas ni kör på att åka någonstans varmt och underbart som reseledare/lekledare. Johanna Ottosson, jag kommer sitta och lyssna på låtarna du gett mig och tänka på dig. Lovisa, njut av 3an. Du har otroligt mycket att se fram emot. Carina, håll Nr 17 vid liv så är du snäll :) och till alla er andra som funnits där för mig, ha ett toppen år.

 Föräldrar och syster, ni är bäst. Så mycket som ni ställt upp för mig. Jag älskar er

Tack

Jag har länge vetat att denna dagen skulle komma, det är jobbigt och det är svårt. Jag vet inte riktigt var jag har mig själv just nu och hur jag känner. Det är i sånna här tider världen stannar upp ett slag och man upptäcker hur mycket man har att vara tacksam för, gårkvällen var helt underbar och jag är så otroligt glad för att jag har fått träffa alla dessa underbara människor under de senaste åren. Så här i efterhand vet jag att jag borde ha varit tacksam för varje dag jag fått dela med er. Som i vardagen varit självklarheter. Nu återstår ett hinder, att försöka inse att jag inte kommer få träffa er på ett år och försöka va ok med det. Men efter gårdagen känns hindret plötlisgt mycket mindre och jag vet till hundra procent att vi kommer ses snart igen! Tack som fan - massa kärlek till er!




Två dagar

Sitter och myser i Österslöv med Emmie och Angelica Gurre Gustafsson, gäller att ta tillvara på de sista dagarna.
Vi sitter även och diskuterar en möjlig utgång, otippat men kul!

Imorgon blir det till att gå upp i tid, planering och förberedelser inför kvällens festligheter. Idag har jag även varit i stan och uträttat en hel del. B la så har jag klippt mig riktigt shor short. Modigt värre :), laddat plånboken med en hyfsat fet dollar bunte och köpt lite smått och gått inför resan! För nu är det nära, så nära. Å tro det eller ej, jag är just nu mer taggad än nervös!! Klockan elva på måndag morgon ska jag möta upp mimmi och de tre killarna som vi haft turen nog att få åka tillsammans med. Tanken är att vi ska ses och ta någonting att dricka, snacka, lära känna varandra lite smått och på så sätt skaka av oss nervositeten. Det kan inte bli annat än bra!

 2 DAGAR


   





Oxfordäventyr

Hey people,

Dålig uppdatering i stressiga tider och i en djungel av saker som måste fixas och donas med. Det är galet nära nu, 5 dagar! Jag lovar, det krävs ett mirakel för att ska ha med mig allting på måndag! Så Gud hör mina böner: låt mig inte glömma något sånt där som tillhör kategorin superviktigt.

- Sen senast så har jag hunnit vara en vända i blöta och regninga England. Jag hade 4 toppendagar med lite quality time med farmor och farfar, present shopping till familjen (å lite till mig själv såklart) och släkt tjohejsan. Alla önskade mig lycka till och jag undrar vad jag har gjort för att förtjäna att få 200 dollar bara sådär men jag tackade och tog emot med ett stort leende.
Lyckligtvis har jag ännu inga symptom på svininfluensa, haha ta i trä för fan. Och jag är frisk som en nötkärna :) och taggad till tusen! trots en känsla av tvivel och ibland även skräck inför vad som väntar på måndag men det är bara till att tuta och köra.

- Annars, i min kaotiska vardag så kommer morgondagen bjuda på bad och grillning i Österslöv med tjejerna. På fredag ska jag in till stan en sista gång för att klippa mig, short short. Samt inhandla en del grejer som jag behöver inför resan och i synnerhet veckan i NY. Sen sen sen på Lördag ska jag ha avskedsfest för nära & kära, det kommer nog bli hur bra som helst! Så, nu får det vara nog för denna gång. Nu ska jag fortsätta packa ner mitt rum! puss och kram


Shopping i Oxford, längst till höger ser ni en av mina favorit affärer i Ox. Debenhams


Lördagsmorgonen bestod av 4 timmars solsken på farfars kolonilott. Jag hjälpte till så gott jag kunde och orkade med diverse saker, men jag satt mest och läste the Daily Mail och drack kaffe.

  
Världens goaste Daisy fanns med under större delen av tiden

 
Lucy & the world's best Grandad                             Kusinerna

    
Sötaste Chloe                                                      Teatime, min coola tårta                           

























Thank you xxx

Hej England

Nu drar jag till Englandet är hemma igen på Måndag! I helgen väntas shopping och släktträff, det kommer bli kanonens!
Synd bara att jag missar Helles tillställning på lördag, men jag önskar henne och alla som ska dit en riktigt trevlig kväll!

hej hej nu bär det av mot kastrup

Sitting, waiting and wishing

22:47
en längtan så stor, tretton dagar.

idag har det annars inte hänt så mycket, jag har jobbat. 4 dagar kvar. check!
när jag kom hem satte jag mig här och plötsligt blev Sattle så påtagligt nära, när det plingade till i fb inkorgen. ett mail från min hostdad med lite frågor angående vad jag vill köra för bil :)

Jag har även beställt böcker som jag ska ge familjen, b la. två Astrid Lindgren böcker på Engelska. hoppas det gillas!

Men veckans happening, som ingen toppar, hör samman med Emmie. Hon ska nämligen flytta till London i September, även hon som Au Pair. Jag är riktgit glad för hennes skull och vet att hon kommer få det kanonbra! Congrats!

Idag för första gången på länge slog det mig även att jag ska få uppleva NYC, for real. The big apple and the city that never sleeps, undra om det motsvarar förväntningarna man haft i huvudet så länge? Kan faktiskt inte tänka mig annat!




Läxan man aldrig lär sig

Pengar, pengar, pengar.. det skapar inget annat än massa ångest. Ångest när man inga har. Beslutsångest över vad man ska lägga dom på när man väl har dom. Jag har ungefär i tre års tid, alltså ungefär sen den dagen jag började jobba, sagt att jo men ja ska spara. I alla fall några hundralappar i månaden....
haha mitt livs största lögn, I'll tell you, månaderna har kommit och gått och alla har de haft en sak gemensamt. Ett slutsaldo på några ynka hundralappar. So, I'm in deep shit. Jag befinner mig just nu i ett läge där de här extra tusen verkligen hade suttit som en smack. Jag tror aldrig jag kommer lära mig. Spara? Huh?

Bara en liten instickare, eftersom detta är vad den mesta av dagens tankeverksamhet har gått åt till.

Men lite updates kanske; jag skickade precis ut mina inbjudningar till min avskedsfest genom facebook. Känner väldigt blandade känslor inför kvällen, fan va roligt det ska bli men å andra sidan fan va jag kommer gråta bort stora delar av den också. För det andra så har jag nog bestämt mig för att åka till England i alla fall, om inget nytt hinner hända till nästa vecka. Så har varit på apoteket och införskaffat mig en styck handdesinfektion, bakteriedödande skum typ. Handhygien är a och o om jag inte vill bli sjuk har jag blivit informerad om.

Och för det tredje så hade jag, angelica, emma, mie och johanna en riktigt trevlig utekväll i Malmö igår. Spontant och nytt, för en gångs skull. Bussresan hem var dock fruktansvärd och alarmet som gick av klockan 07.00, tre timmar efter de att vi kom hem, var ännu mer fruktansvärt. Därför sitter jag hemma ikväll och uppdaterar min blogg. När jag sätter punkt här ska jag lägga mig i sängen och sätta på en bra film. Undra om den hinner börja innan jag somnar. - byes

 

RSS 2.0