det kallas tvivel, det där som stör

ja det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör

åh, jag sitter och tänker alldeles för mycket just nu.
dels så fick jag ett oroväckande samtal från England igår om att den äckliga svininfluensan sprider sig otroligt snabbt där borta just nu och de ville att jag tog mig en ordentlig funderare på om jag verkligen vill riskera att komma över, med ett USA som står inför dörren och väntar bara en vecka efter att jag kommit hem.

dilemmat har gjort mig ofokuserad på jobbet och jag kan inte hitta ett vettigt svar

det andra negativa för idag. varför finns dessa dagar?
är att jag sitter och sträckläser alla dessa tusen bloggar som au pairer skriver borta från usa, med stor förtjusning of course. men också med en liten gnutta skräck, som visserligen funnits där från början men som nu börjar bli allt mer påtaglig. och frågan om huruvuda jag kommer klara det eller inte gnager sig fast i huvudet och spelas upp gång på gång. jag får huvudvärk och ont i magen.

I need some fine wine
och jag hoppas på en utgång i malmö på fredag, ja
men nu ska jag åka ner och köpa en ganska stor påse med godis HEJ

sommarmys och filmsnack

gokväller,
nyss hemkommen från Emmie och en trevlig kväll i Åhus tillsammans med henne Johanna Gurre och Lovisa.
Vi var feta och ordered some pizza from Robins. Satt uppe på deras trädäck och hade utkik över ett livlig och sommarsprudlande Åhus. Gud jag älskar detta stället på somrarna! Maten var hemskt god men jag, johanna och emmie bestämde oss för att göra plats åt en glass också, så det blev en tripp ner till hamnen. Ännu mer folk.

det är en sak ni ska veta om dessa tjejerna, i synnerhet Johanna och Emmie. Dom är ena riktiga movie kännare. Vi andra kan nämna vilken film som, vilken som helst och dom har sett den - garanterat. Men inte nog med det dom kan de flesta repliker, ännu fler skådespelare, vem som dejtar vem och vad dom hade på sig. Hur som helst så går mycket av tiden åt att diskutera dessa filmer och människor. Och för en som mig, som inte är så hiskiligt kunnig, slutar det med att man mest sitter och nickar, instämmer och skrattar när dom andra skrattar. jag kanske ska börja kolla mer film?

Vidare så leder detta till mina slutliga rader i detta sena blogginlägg. Mitt uppe i en av dessa heta filmdiskussionerna kommer vi in på Love Actually. En film som jag sett - actually! Jag skulle nästan kunna gå så långt som att säga att detta är en av mina favoriter. I alla fall så resulterade detta i att vi cyklade hem till Emmie, la i skivan, tryckte på play och snabbspolade fram till våra favorit scener/repliker.

Bla bla bla.. nu blir det tjatigt men när vi sitter där i soffan så lägger Johanan in en kommentar om att Sam (den lille killen som spelar trummor för att vinna söta Joannas hjärta) (rödhårig, söt tycker jag, ful tyckte dom andra) är fruktansvärt lik kommisarie Linleys kompanjon. Ni vet den här brittiska deckarserien som körs på antingen SVT eller 4an om söndagarna. Å ta mig fan - vi googlade och såg att så var fallet. Avgör själva:


S som i Söndag, S som i Seattle

Gårkvällens inflyttningsfest hos Ida och Nils var trevlig som fan, men tyvärr avslutades inte kvällen med flaggan i topp. Jag drog en riktig nitlott och betalade inträde på teaterbaren som hade ungefär 5 besökare denna kväll! Score!

Nu när jag sitter och gör allt och ingenting, och defenitivt inte det jag ska, så hittade jag en söt liten låt i Internets gömmor. Owl City (jävla namn) heter gruppen som skrivit låten Hello Seattle. Som framöver kommer att spelas var gång du besöker bloggen, å du, även om du är en av dem som anser att det är skitjobbigt när musiken sätts igång på autoplay så snälla, snälla fortsätt läs. och kommentera för det finns ju faktiskt en stoppknapp. det är bara en liten nice touch :)

Idag om 3 veckor kommer jag springa runt som en yr höna med magknip och med gråten i halsen. Ikväll om 3 veckor kommer jag gå o lägga mig för sista gången i min säng. Inatt om 3 veckor kommer jag inte sova en blund för USA kallar och jag kan inte vänta för att få släppa taget och TA STEGET


<3

late nightcall med California

Blev en tidig fredagskväll , tanken var egentligen att jag skulle stannat hemma men jag började att klättra på väggarna så åkte in till stan och mötte upp johanna lovia och ida. tog ett sent kvällsmål på mcdonalds och snackade skit. Å imorgon blir det inflyttningsfest hos Ida, tjoho följt ev en möjlig utgång.

Jag ligger fortfarande uppe för på msn tråden har jag Johanna som befinner sig i san ramon, CA just nu. eller har gjort ett tag men i alla fall. Jag planerar ett besök hos henne och har siktet inställt någongång kring jul. Hade varit fruktansvärt roligt! Hennes blogg har ni här: http://strandpinglan.blogg.se/ - hope to see you soon (:

Nu lite twilight och snart lite säng hej

22 - 23/7

För att göra bloggen lite mer intressant för de som skiter fullständigt i Au pair uppdateringar, i alla fall såhär innan avresa så kan jag fatta att det är lite ointressant för de som inte också ska iväg, så tänkte jag att jag får varva lite au pair och lite vardag. Så, jag var och såg Harry Potter som nämts i tidigare inlägg, den var bra och trots att jag faktiskt inte läst böckerna så var den lätt att hänga med i och alla minutrarna som filmen varade var helbra! Dessförinnan (om det finns ett existerande ord som stavas så vet jag inte) åt vi en god fika på hob, där jag dessutom stötte ihop med Line. Line som har hjälp mig en hel del med ansökningarna till cultural care, det var kul att få berätta för henne ett bestämt avresedatum och så (:

Sen igår bar det iväg till Andrea som hade ordnat en god middag med grillat. Till detta bra musik och tjejsnack. åh nu jävlar håller jag även tummarna för dig Andrea, så du också kommer iväg illa kvickt. Eller så snabbt det går i alla fall.
Det blev en relativt tidig kväll och tidigt i säng, trodde jag ... tills fröken Molin bestämmer sig för att ringa och be om skjuts klockan 02.00. Tja, varför inte egentligen. Jag var ändå rastlös och hade svårt att komma till ro så jag vandrar bort för att hämta bilen hemma hos Molin och kör in och hämtar ett fullt och glatt sällskap på 6 pers. Karmakonton fyllt till max! åh sen sov jag otroligt gott.

Idag har jag varit på jobbet, lagom slitsamt sådär. Skönt att göra nytta!
Och nu precis avslutades en omgång kortspel med farfar. Kände att jag behöve lite kvalitetstid med honom då han åker hem igen redan nu på måndag.

Hej, hej


leaving on a jetplane, don't know when I'll be back again

Jag sitter och nyper mig så hårt i armen just nu, har gjort det hela kvällen. jag tror nämligen att jag drömmer! Jag fick ett meddelande på fb av mimmi tidigare ikväll som frågar om jag fått mina flygbiljetter. shit tänkte jag, det har jag inte kollat. snabbt snabbt loggar jag in på CC och klickar "flights" åh herrejävlar där hittar jag dom. Verkligheten har hunnit ikapp mig.

17/8 12.50 Kastrup - München - Newark Airport  4 dagar i NY sedan 21/8 14.00 La guardia airport NY - Chicago O'hare - Seattle (kan förövrigt tillägga att O'hare är världens näst största flygplats, oh dear)

Åh dessutom är jag otroligt glad över att jag och mimmi faktiskt ska åka samma flyg (:
Jag pratade dessutom med familjen idag igen (dagen har varit så bra) and it feels good good good.

Som sagt så känns det overkligt - nu ska jag gå och lägga mig för imorgon väntas en lång arbetsdag och jag måste dessutom upp med tuppen. Men först ska jag logga in en sista gång och se så att mina golden tickets fortfarande är riktiga. Gonattttttttttt


this baby is flying me to Seattle

potter

Nu har jag precis kommit hem från veckans första arbetsdag, har varit riktigt trött sen alarmet gick imorse och har inte piggnat till än. Galet mycket att göra idag också och jag blir lite små irriterad på människor som inte visar någon som helst respekt för att man bara är två som jobbar, dessutom är vi faktiskt bara sommar vikarier. "Kan du fixa en sittplats åt mig, jag vill inte sitta ute?" va vill människan i fråga att jag ska svara, när denne ser att varenda sittplats i serveringen är upptagen?!
"- Ja ett ögonblick jag ska gå bak i skjulet och snickra ihop en liten stol åt dig" blä blä blä, jobbet har sina negativa stunder.
Så nu blir det till att sova en stund, sen ska jag skriva ihop lite frågor som jag inte får glömma att ställa till hostmom imorgon när hon ringer, sen ska jag sitta 2 ½ timme i biomörkret med Harry och hans vänner & innan dess mat på bagles. (vart annars? jag är där pinsamt ofta)

LATER

It's just another one of those glory days

Precis hemkommen från en kvällsfika på house of bagles med Angelica och Mie, sitta och snacka skit och dricka kaffe är nog min favorit hobby. Vi blev dock sugna på bio och sprang upp på kosmorama för att se vad som gick att få platser till sådär tio minuter innan filmerna började, Transformers var det enda de kunde erbjuda, detta eftersom det råder Harry Potter feber just och den tar därför upp 3 salonger åt gången. Så det blev ingen bio ikväll, men på Tisdag ska jag och Gurre gå.

Annars har dagen bjudit på födelsedags firande av mormor som hunnit bli 65, vi käkade en god lunch på Yngsjö havsbad och eftersom jag alltid måste va värst och den som äter mer med ögonen än med vettet så åt jag av smörgåsbordet. Mådde inte speciellt bra efteråt, men det är smällar man får ta. För gott var det!
Det var förövrigt näst sista gången jag träffar släkten från Småland, nästa och sista gången blir på min avskedsfest som jag håller på att planera för fullt right this moment.

Sen har jag även fått igång mailkontakten med värdfamiljens nuvarande Nanny, hon har lovat mig att visa mig runt de första dagarna, samt gett mig jätte bra tips på vad jag kan köpa för presenter till barnen.

Nu sängen

  

fiesta

Landade 19.15, snabbt som vinden springer jag ner till parrongen på kastrup för att hinna med tåget till Malmö. Upptäcker en kort stund senare att jag inte köpt någon biljett, springer upp i terminalbyggnaden igen ploppar i kortet och trycker ut en biljett. Missar tåget. Detta i sin tur leder till en viss försening hem till Sophie som har förfest, ganska ofräsch och alldeles för trött egentligen häller jag upp ett glas vin sätter mig ner och känner att jag kan varva ner för första gången den dan.
De två timmarna jag hann vara där var super trevliga och vid elva kom taxin som körde oss till Åhus och Martin&Martin. Riktigt kul! Och idag mår jag som jag förtjänar, så det blir en stillsam kväll hemma med film och god mat



stockholm

Jag överlevde resan till Stockholm och inte bara det, det skulle visa sig bli en mycket bra dag. Det började med att jag mötte upp Mimmi som snällt väntade på mig vid centralstationen, vi åker båda två från kastrup den 17 augusti så det känns jätte kul att ha träffat henne en gång innan det är dags. På ambassaden blir jag skakig i benen och alldeles till mig. Men det skulle visa sig vara alldeles i onödan, det var inte alls farligt. Visserligen vågade man inte göra alltför mycket ljud av sig, det var sådär lite formellt stelt och männen bakom glasrutorna drog inte på några smilband inte, man gick och tog en plats i väntsalen och väntade på att bli uppkallad. Frågorna var basic, hur många barn ska du passa, åldrar på barnen, vad jag skulle göra när jag kommer hem igen osv. Men så när jag trodde att jag kunde pusta ut slänger snubben in finalfrågan. "Har du någonsin varit medlem i något gäng (streetgang använde han nog närmare bestämt) och rånat affärer?" ..tyst några sekunder när jag försöker reda ut huruvuda han driver med mig eller inte. Visar sig dock att det gör han inte. jag lyckas få ur mig ett "eh n-ää", han stämplar mina papper, önskar mig lycka till och jag springer iväg på ett par skakiga ben.

Klockan 13.00 (efter en god lunch bestående av indiskt) var det dags för Cultural Cares förberedelse möte. Två timmars info och diskussioner kring vad som väntar, väldigt givande och bra. Första prioritet för min del just nu är att göra ett välutformad schema samt en "att göra" lista, tanken på hur mkt det är som fortfarande skall göras inom lopper av fyra veckor ger mig lite lätt små panik.

Dagen i Sthlm betyder helt klart ett steg närmare USA and there's no turning back!






1 månad

Gokväll!
Jag är sällan den som sitter uppe om nätterna men jag kommer inte till ro, nervositeten inför morgondagens intervju på ambassaden låter mig inte göra det. Om några få timmar ska jag ta morgon flyget upp till Sthlm arlanda för att sedan stressa i tid till ambassaden, som tur är så ska jag möta upp en annan tjej på centralen så jag inte går vilse i Sthlms vimlet.
Tanken slår mig såklart, att om jag nu känner av nervositeten inför morgondagens äventyr va i helvete ska jag då göra när jag ska över Atlanten och stå på okända marker på väldigt skakiga ben?! För vet ni vad, det är bara 1 månad dit! En månad fylld med kvällar som denna, en månad fylld med förväntan och pirr i magen. Och sen förstås, en månad av sorgliga och vemodiga avsked på alla möjliga håll och kanter! Det är fan ta mig ingen liten resa jag ska ge mig ut på, det har jag om inte annat blivit fullt medveten om ikväll.

För övrigt så hade vi en liten get together med släkten borta i Karlshamn ikväll, det sista man såg av moster Caroline och Henka på 13 månader. At least! Henka som förresten är trummis och spelar mycker med E.M.D nu i sommar (en liten notis) Jag åt alldeles för mycket av den goda maten och ännu mer av den goda efterrätten, kastade pil och lekte transformers med Isac. Det var i stort sett en mycket trevlig kväll.

Nu ska jag ge sömnen ett försök till, om en och en halvtimme börjar en fullproppad morgondag som kommer avslutas med förfest hos Sophie och utgång på Martin&Martin. Om jag pallar trycket. So, wich me luck and give me a ticket to AMERICA BABY





Presenter

Här om kvällen när farfar kom med flyget från england hade han en påse med sig, "borders" stod det på den och i låg alla fyra böckerna i Twilight serien, fullkomlig lycka! Nu väntar jag på att syster ska läsa ut ettan som jag sen haffar åt mig och tar med mig den och tvåan till USA.

Annars har jag haft en jävel-dag på jobbet, krävande turister som ifrågarsätter allt som är annorlunda än det dom är vana vid, var därifrån kl 17.00 en arbetsdag som från början var sagt skulle vara till klockan femton.
Men när jag kom hem väntade en trevlig överraskning, mamma hade varit iväg och köpt en "going-away" present. Ett regnställ (ok kul?) men om man tänker på saken så ska jag ju faktiskt flytta till USAs blötaste stad! så man tackar

Just nu sitter jag och tittar på uppdrag granskning, jag tror mig bli smartare då, men kvällens avsnitt är faktiskt intressant. Det handlar om Stieg Larssons arv (författare till Millenium serien som jag blev fullkomligt uppslukad av) och vem som har rätt att ärva honom samt förvalta hans författarskap. Fadern och brodern som varken hade särskilt bra kontakt med honom eller var insatt i hans författarskap över huvudtaget eller hans sambo som han levt med i 30 år och dessutom varit fullt insatt i författarskapet.


En användbar present!

working day

Nu drar jag snart och jobbar 11 till 15, ikväll blir det mys på House of bagles.
Jag har för övrigt gjort klart alla mina Visum handlingar och jag kan äntligen pusta ut, YES!

Sen ett "lycka till" till Sam, som spelar slutspel i beachhandbollen idag

Åsikten

Gårdagen var väldigt spontan och trevlig!
4 människor, varav två är relativt okända för mig sedan innan,
sitter på kafferep och för ett deeptalk på café Åsikten i Åhus hamn mellan kl 20 - 00

som det kan bli...




Spela mig på radion

http://www.youtube.com/watch?v=Izu7Au946eQ


snurra min värld

  • Dagarna går väldigt snabbt och om man slänger en blick mot kalendern så är det bara 35 dagar kvar tills jag flyttar ... I'm so excited. Present inköpen har börjat och jag kan börja bocka av från "att göra" listan. En varsin Sverige tröja med tillhörande keps (till Josh) och en kepsskärm till Emily.
  • Dessutom är biljetten till England beställd nu också. Blir där mellan den 6e och 12e för ett litet goodbye party. Kommer bli en riktig feel-good weekend :) :) ska bara börja planera de svenska festligheterna också
  • K-dagarna är slut och jag har för ovanligheternas skull varit en flitig besökare, massa fika, karuseller och dans. (SE BILDER) Nu väntar beachhandboll och ett två veckors långt besök av lilla farfar
Jag håller tummarna för E, du ska till London

Prezzies !!


: HJÄLP !

Utsidan spelar visst deeee roll, jag har slitit som ett as med att få till någonting som ska lika en design (?) på mitt nyskapande projekt. Kvällens upptäckt är alltså den att bakom varje hemsida ligger nått så sjukt mycket arbete så det finns inte, alla dessa HTML - och färgkoder. Det snurrar i min skalle och någon måste hjälpa mig. Ge mig en snabbkurs

___________________

NU
Harper's Island (nya deckarserien på fyran som utspelar sig i Seattle området)

IMORGON
Jobb
Fylla i Visum handlingar
Fest

NIGHT, SLEEP TIGHT



38

Min vardag kantas för tillfället av jobb och små förberedelser inför resan, idag köpte jag en receptbok som jag själv ska fylla med mina bästa recept för att sedan ha med mig detta till familjen. Kan bara tänka mig idé-torkan jag kommer få varje dag runt middagstid annars. För övrigt så har jag fått alla uppgifter om intervjun på ambassaden i nästa vecka samt CC's lilla info-möte efteråt, kan bli riktigt kul att få träffa andra blivande au-pairer.

NUTID
Ledig i helgen, korka upp! Det gäller verkligen att ta till vara på tiden jag har kvar med nära och kära vänner och bekanta

My new hometown, 10 min utanför Seattle
Mercer Island my new hometown, 10 min utanför downtown Seattle

"She's into fashion and all things Hollywood"

Jag har nu haft ett tredje samtal med familjen, magkänslan säger Ja, Ja, Ja och det känns som ett helt rätt beslut att ha tackat ja till familjen. De bor på en Ö ca 10 minuter utanför centrala Seattle, har två barn Emily och Josh, 10 resp 8 år :) Emily är cheerleader och Joch älskar att simma. Mamma Nancy som jag har haft mest kontakt med verkar vara en superhärlig människa, med ett gott hjärta och ett gott sinne för humor. Jag föll verkligen för hennes korta men precisa beskrivning av dottern när hon säger - "She's into fashion and all things Hollywood"


Familjen i sig verkar vara en aktiv och engagerad familj som har en fot med i allting som händer i omrdået, många vänner och fullsmockade helgscheman. Utmärkt!



confessions

Jag har tidigare gjort både ett och två halvhjärtade försök till att skapa en intressant och bra blogg, men precis som de flesta andra projekt i mitt liv rann det ut i sanden. Vad detta beror på kan på vanlig svenska mycket enkelt förklaras som ren lathet eller brist på engagemang. Dessutom har jag varit av den åsikten att mitt liv skiljer sig inte så mycket från andras så varför i hela fridens namn skulle någon ens ta sig tiden att skapa ett intresse för att läsa min blogg?

MEN MEN MEN det är nu vi spolar tillbaks lite, visst fan har jag någonting att berätta. Jag ska nämligen bli Au Pair i Seattle, WA, USA med början den 17e Augusti i år. Så äntligen har jag fått ett syfte till att börja skriva blogg! En liten motivationskick skulle man kunna säga. Detta är en sjukt stor happening i mitt liv och jag kommer med nöje att dela med mig av tankar och upplevelser med er alla.

Visserligen är det ett tag till den 17e Augusti men det kommer vara två (knappt) turbulenta månader och med rafflande steg kommer jag snart vara framme vid avresedatum. Fram tills dess kommer jag hålla er uppdaterade om mina förberedelser, min kontakt med värdfamiljen och glada inlägg om min "sista" tid med kompisar.

Nedräkningen kan börja

RSS 2.0