weekend

jag säger hej denna söndagskväll då jag helst av allt bara vill krypa ner i sängen, dra något gammalt över mig och sova i hundra år, så trött är jag! ännu en molnfri och vacker helg har passerat, en ganska lugn sådan.
I fredes var jag, lisa och amanda hemma hos nathalie. Vi snackade skit och badade jacuzzi hela kvällen lång och det var en supertrevlig kväll rakt igenom, som vanligt så somnade jag sedan när det var dags för film. Ej så konstigt iof med tanke på att vi tryckte på play knappen långt efter midnatt :) jag måste få tillägga att fröken Nathalie kan ha dragit högsta vinst när det gäller ställe att bo på! Presic utanför ytterdörren väntar en supercool utsikt över hela downtown och huset ligger fint beläget uppe på en kulle bara ett stenkast ifrån Meridith Grey's hus från serien Greys anatomy haha

på lördagen mötte jag upp denice runt lunchtid, senare än tänkt tack vare min dåliga planering och en ännu dåligare gps! hur som helst, tanken var att vi skulle ta oss till southcenter. en enorm mall som många sagt är bra men som jag ännu inte lyckats ta mig till. Men denice hostmom vägrade, ja fullkomligt förbjöd oss från att göra detta eftersom vädret var så pass bra. istället bjöd värdföräldrarna oss på en båttur i lake washington, utmed seattles waterfront. vi njöt av det vackra vädret, njöt ännu mer av utsikten som jag om och om igen nämner och pratade, pratade, pratade. snackade i mun på vår inte allför charmiga guide så att människor på båten vände sig om för att tysta oss. haha vi spelade bara dumma och låtsdades som att vi inte förstod :) jag har skit kul med denna tjej från ulricehamn!!

på kvällen jobbade jag, det var bara jag och emily så vi hade en riktig myskväll. hon var trött efter 6 timmars cheer träning som jag förresten tycker är superkul att kolla på och kan inte vänta till den riktiga tävlingen. vi snackade skit och kollade på film, vår vanliga lördagsrutin!
...och idag söndag har det varit en josh/amy dag. Vi åkte till museet och spenderade några timmar där, åkte och köpte glass och åkte slutligen en vända till parken innan vi begav oss hemåt.

samtidigt som jag sitter här och bloggar om helgen, så sitter jag och skriver en att-göra lista för veckan som kommer. jag känner att det finns allför många saker som borde tas i tu med och jag ska försöka struktuera upp min vardag lite - nu ska jag sova gonatt med er och ett stort grattis till angelica som blir 19 idag <3!!!! hurra


Lisa, Natha, Amanda och jag uppefrån takterrasen hos N! pretty cool


grattis på födelsedagen hjärtat, hoppas det blir en bra sådan!!!!




picknick, denice snygga pick-up truck och film

en liten kvällsuppdatering, dagen har varit bra och jag kan inte fatta att fredag är här igen.
I morse tog jag det lugnt, behövde inte skjutsa till skolan som ibland kan vara rätt skönt att slippa. Istället gjorde jag i ordning en ordentlig frukost och åkte sedan och tränade. skönt! sedan kom denice och hämtade upp mig och vi körde ner till downtown MI för lite lunch och en starbucks och massa massa snack, jätte trevligt så jag hoppas jag får träffa henne snart igen!

det enda är att de timmarna jag är ledig under dagarna flyger verkligen förbi så helt plötsligt var klockan tre och jag stressade iväg till skolan för att hämta ungarna, på kuppen lyckades jag även bli av med plånboken. trodde jag. men lyckligtvis dök den upp i gömmorna i bilen och allt var frid och fröjd igen. med mig hade jag packat en picknick så vi begav av oss bortåt green lake direkt, där vi fikade, spelade fotboll, klättrade i träd och jagade ekorrar.

på hemvägen lyckades jag pricka mitt i rusningstrafiken, så en resa som i bästa fall tar femton min tog idag 45 minuter! som tur är hade jag bilen full med tre underhållande ungar som glatt sjunger med till skivan jag bränt.

ikväll väntar en två timmars lång säsongs premiär av greys anatomy, och åh vad jag längtat efter detta! jag tittar knappt aldrig på tv och följer än mindre någon serie, förutom denna. som jag följer slaviskt.
dock så har tina en filmkväll ikväll så jag har slitits mellan om jag ska gå eller stanna hemma hos greys. men jag och betty bestämde oss för att spela in det och titta på det imorgon eftermiddag istället :)

helgens planer är ännu inte skrivna i sten, men imorgon ska vi i alla fall till djurparken. tjoho. (det har nu gått så långt så vi jobbar inte bara med barn, utan vi ÄR barn 24/7 haha) och på lördag ska vi ta oss ca 2 timmar iväg till någon slags marknad/nöjespark slash någonting annat. det är sagt att det ska vara rätt kul i alla fall. PUSS






23 september

Hallå!

Torsdag morgon och veckan har gått snabbt, det underlättar att jag varje dag haft någonting planerat och att vädret har varit helt underbart. Bortsett från idag. Jag har på sistone kännt mig väldigt trött och energin har gått åt snabbare än vanligt, jag tror det beror på brist på träning och en inte allför bra kost. Jag ska på allvar försöka styra upp det och få ordning på mig själv :) petra ska hjälpa mig, då hon börjar sin personlig tränare kurs nästa månad.

Igår var vi vid alkai beach i west seattle, vilket fint ställe. Det gav oss även en chans att se staden från ett annat perspektiv eftersom jag inte alls varit åt det hållet innan. Vi hade lunch med oss som vi åt på stranden och glassade i solen! samtidigt som vi hade den mest fantastiska utsikten över hamnen, bukten och staden.
På eftermiddan hämtade jag upp barnen i skolan och fortsatte dagen med att åka och simma.

Idag, om någon timme bara, ska jag träffa denice. En ny au pair från sverige, hon vågar sig redan ut på vägarna och ska ta sig hit till ön så vi kan ses över en lunch och snacka :) sedan i eftermiddag har jag planerat en picknick i någon park med j s och t. Ha det bra








loving seattle



Helgen i bilder


picknick i parken


jag och b på en sounders match i lördes, tråkig sådan. score 0 - 0






LJUNGBERG


På kvällen åkte vi till ett rollerskating place, nathalie amanda lisa anna mira och jag


sjukt kul


hej lisa


Sanningen är ...

Hej, jag känner att ett förtydligande är på sin plats. Jag får väldigt många kommentarer i bloggen om hur roligt jag verkar ha det och hur mycket fritid jag verkar ha, och åh glitter och glamour hitan och ditan. DUDU. Fel!
Detta är vad jag väljer att skriva om, jag väljer att skriva om allt det roliga och inte om det som inte är fullt lika roligt. Har dock blivit medveten om att det kanske ger en lite fel bild av den verkliga vardagen. Detta är ett jobb som vilket annat, ett jobb med ett stort ansvar och som kräver energi och tid. Bara att gå upp klockan 06.30 mån - fre är för många ganska jobbigt. Jag är en av dom. Jag har nog aldrig varit så utmattad som jag är just nu.

Det jag vill ha sagt med detta är att ungefär till 90 procent av tiden jag spenderar här så jobbar jag, fritiden jag har är dyrbar och jag vill därför proppa in så mycket som möjligt. Jag vägrar återvända om ett år med tanken "åh jag skulle gjort det, eller varför gjorde jag inte det?"

Det är också berättelser och bilder från fritiden som jag väljer att publicera här, men tro herregud inte för den sakens skull att jag inte gör annat än är ute och shoppar och lunchar. :)

uppdateringar från helgen kommer ikväll, just nu vill jag ta tillvara på solen

"I can drive"

I planboken har jag numera ett washington state korkort med mitt namn pa och jag ar super lycklig! Antligen kan jag pusta ut och bocka av annu en sak :) det var en hemsk upplevelse, det var det faktiskt. Men det gick vagen till slut. For er som laser detta och som i framtiden kommer ta korkort har i usa, plugga in handsignalerna. Gubben fragade mig i fall jag kunde visa dom, som svar gav jag ett blankt nej. jag satt dar som ett fragetecken och kande hur det brande bakom ogonlocken pa mig. haha, men snall som han var gav han mig en bok sa vilken sida jag skulle lasa och sa till slut att jag skulle gora ett ntt forsok om fem minuter!
Korningen gick ganska smartfritt och jag fick en score pa 94 procent, yea!

Ikvall har jag firat in det judiska ny aret, Rosh Hashana. Familjen hade gaster over, jag fick lite nya kunskaper samt en fantastiskt god middag. Jag hjalpte saklart till med forberedelserna sa gott jag kunde och fick till uppgift att gora matzo balls. Visade sig bli en riktig hit! Mmm! Efter middagen och ett x antal cupcakes tackade jag for mig och begav mig hem till betty for att sedan kora till bellevue och kolla pa bio. Love happens blev det. Den nya filmen med jennifer aniston som utpsleas har i seattle, haftig kansla att se en film som helt och hallet uspelar sig pa gator man gatt och runt platser man ser varje dag, space needle bland annat! Sa till er dar hemma, se den och fa er en egen uppfattning om var jag bor :)

Nu ar klockan mycket och jag ska forsoka fa E i sang. Imorgon blir det nog en seattle sounders match for jag ar ledig, ledig, ledig hela helgen.

Happy sweet year

Forresten, titeln pa detta inlagget har jag fatt fran ett uttryck fran en t-shirt petra hittade i en affar. Vi ska latt kopa den. Eftersom vi alla fyra lyckats gora nagonting med bilen som vi inte skulle gora, min olycka inefattades utav att jag backade pa en stoppsklt sa att den faktiskt trillade. Men - I can drive. Det fick jag bevisat idag!


Min guldkantade vardag

Ikväll var en riktig toppenkväll

Det är för deras skull jag är här och ja faktiskt, varje dag med dom är en bra dag.
Dom får mig att skratta. Flera gånger om dagen, varje dag. Jag kan inte annat än älska mitt jobb.


11 - 13 / 09 / 09

Okej, dagarna fullkomligt flyger iväg och här sitter jag och det är söndag kväll igen. Början till en ny arbetsvecka. Bakom mig har jag en perfekt helg. Vädret är fortsatt underbart och det är mycket liv och rörelse både i och utanför hemmet haha. Ikväll hade jag världens myskväll med E och J. Först och främst fick jag J att kolla en hel film rätt igenom, snövit hehe. Han kan verkligen bjuda till det när han vill, så medan jag sjöng sing-a-long till de sju små dvärjarna så satt han och fixade med mitt hår och titt som tätt la han handen mot mina läppar och sa "no sing amy". Efter läggdags hade jag och E en riktig uppesittarkväll med makeovers, gossip girl och fotografering. Jag har världens bästa hostkids!

Tidigare idag var jag i downtown seattle för mitt första oficiella au pair möte och dagen till ära så höll en scavanger hunt = skattjakt med alla au pairer från cultural care. Det visade sig vara ritkigt roligt faktiskt! Jag och Lisa gangade ihop oss med Nathalie och Amanda, två svenskor som varit här i tre månader. Dagen bjöd på det mesta, massa galna uppdrag, foton och händelser. Jag har även lyckats göra någonting som jag fram tills idag trott varit ganska omöjligt att göra. Köra över en fågel med en bil! död. I vanliga fall skulle en fågel ha använt sina vingar tycker man till att flyga iväg och undvika faran, vår lilla vän gjorde precis tvärtom.

Igår, Lördag. Spenderade jag och Pau lina förmiddagen på urban outfitters rea, wo wo wo. Efter det åkte jag hem till ön, tog en sväng om starbucks och köpte med mig största storleken av coffee frappucino som dom gör. La mig på en handuk ute i solen, tog fram ipoden och dagboken och NJÖT av min fritid. På kvällen jobbade jag och tog med mig barnen till belllevue club, där vi hoppade på en stor uppblåsbar hinderbana i poolen. Jag planerade inte att göra dom sällskap, men det skulle visa sig att J-man behövde lite assistans så att han inte gjorde de andra barnen upprörda genom att plötsligt bestämma sig för att vända halvvägs. Så, där stod jag som ett fån och kunde inte ta mig över hindrena utan föll som en stor elefant rätt ner i plurret. Sen käka vi en god middag innan vi åkte hem. Jag slutade vid halv elva och då stack jag och hämtade upp petra innan vi begav oss till en fest i kirkland. Natten avslutades hemma hos pau lina med lite nattamat och ganska så omgående hoppade jag i säng.

Veckan som kommer ska jag träna, fira E som blir elva på torsdag, ringa ett x antal sverige samtal och njuta av sensommaren som råder för tillfället.


Hamnområdet i Seattle, med den berömda skylten i bakgrunden samt
en lycklig Amy som är glad för att vara här


Lisa, Nathlalie och Amanda. Skattjakt längs stadens gator






världens första starbucks, pretty coooool ei?


"ahh this is life" - martina





Bilder från i Lördes.

 


Tut tut

Yeay, idag torsdag åkte jag iväg för att skriva upp för mitt amerikanska körkort. Lite hastigt och lustigt blev det då jag egentligen hade planerat in det nästa vecka. Men väl där och efter mycket trassel med papper så grejja ja det! En fråga fel som hade med avstånd att göra, feet och yards och allt vad det heter har jag inte riktigt greppat ännu.


Ikväll väntar slappekväll hemma hos petra med film och gottis (precis som att jag behöver det, oturligt nog har jag hittat ett choklad som jag är fullkomligt besatt av) och imorgon ska jag och Paulina antagligen till bellevue club och träna, lördag mera shopping i downtown följt av jobb sen möjligtvis fest på kvällen. Söndag är det en stor au pair träff i downtown och på schemat står någonting som skulle kunna liknas vid vår student skattjakt minus alkoholen :)

Nog om min dag, min super braiga dag haha. Hoppas ni har det bra där hemma - tänker på er!
Nu måste jag iväg och hämta josh, saknar honom. Har inte sett honom på hela dagen förutom en kort stund i morse.

Bye byes



Långhelg

Jag har gjort det igen, låtit dagarna gå utan att ägna en sekund åt datorn än mindre åt bloggen. Förlåt!
Sitter just nu och käkar lite lunch, har bestämt mig för att dra ner på kaloriintagen per dag nu så jag festar på lite yoggi och en macka bara. Undrar hur mycket tråkigare livet skulle vara om man alltid levde såhär?

Som sagt, ett tag sen sist och det betyder att jag har en del att berätta. Helgen har varit bra, i fredas var här helt underbart väder så jag stack ut och sprang en runda på morgonen. Efter det mötte jag upp betty och petra vid Mercer Island beach club för ett par avslappnande timmar vid poolen.
På kvällen hade jag mitt första möte med min LCC, Lara. Allting gick bra. Trodde inte annat och vi bockade mest av massa punkter från ett papper som redan var gjorda :)

Så i lördags var det bumbershoot, en allt-i-ett festival som hålls här i Seattle varje år. Lördagens erbjudande bestod utav Katy Perry och The all american rejects, sen chansade vi lite och gick och såg ett band jag aldrig hört talas om. Turned out to be very good! Det bästa med dagen var att jag köpte ett presentkort för 5 dollar på starbucks som sedan gav mig gratis inträde i starbuckstältet hela dagen och gratis kaffe!
Jag och Lisa träffade Sofia, Martina och Madeleine. 3 väldigt trevliga svenska tjejer och vi gjorde sällskap resten utav denna dagen. Efter bumbershoot lämnade vi seattle center för att dra oss in mot downtown för att hitta någonting att äta, resultat: red robin gott gott gott. Tog inte längre tid än till igår så var jag där igen med Emily :)

Igår var det labor day och de flesta var lediga, dagen spenderade jag med Emily. Vi åkte till bellevue för bio och käk och inhandlade material till hennes inbjudningskort till födelsedagsfesten. Världens bästa affär för alla kreativa människor paper source. Innan vi åkte hem gick vi inom red mango, som jag får säga tillhör ett av mina favoritställen än så länge. Yorghurtglass med valfri topping i form av färsk frukt och andra nyttigheter, mmmm.

Nu måste jag gå, dels så är batteriet på datorn nästan slut och jag vill hinna publicera och dels så måste jag ta bilen till bellevue för att köpa mig en baddräkt NU. Innan jag och j åker och simmar nästa gång. Lovar att nästa uppdatering kommer inom kort.




B and P @ the beach club


Bumbershoot Lisa


Katy P




swedish crew lisa martina madeleine och sofia :)

23:11 en onsdagkväll

åh va jag är trött, vardagen är helt klart här! jag har det fortsatt bra och jag har nästan landat med båda fötterna på marken nu. just nu ligger jag och E inne på mitt rum och kollar på gg, jag vet inte. jag kanske inte borde låta henne titta på det men jag gillar hennes sällskap

igår mötte jag flera andra au pairer på ett starbucks i bellevue, hittade ett x antal trevliga människor i vimmlet. tre tillhörande på mercer island, perfekt! så ska ut en sväng med dom imorgonkväll när jag slutat jobba.

annars idag har varit en vanlig dag här i seattle, men dagen började med en morgonpromenad på en timme med Lisa runt greenlake. vi har sagt att vi ska försöka göra det till en liten veckorutin :) mysigt och välbehövligt!

På lördag mina vänner, väntar bumpershoot. en ganska stor festival i seattle med band som spelar lör - mån, jag har bokat inn lördagen då b la katy perry och the all american rejects ska spela. så det kan nog bli en kanon dag!


hej så länge nu måste jag sova

RSS 2.0