Brum

nu packar vi väskorna, skruvar upp volymen på stereon, korkar upp och gör oss redo för en weekendtrip med flickorna. Vill även passa på att utbringa ett fyr faldigt hipp hipp hurra för världens bästa Frida -- du ska få världens bästa födelsedag!

utlovar en uppdatering på söndag

Heliumkul


Malhin och Sara står för underhållningen

SF BAY

Visst är det kul när någonting är bättre än förväntat, för även om det inte är skitkul blir det kul då förväntningarna är låga eller inga alls. Ungefär så var det igår, då det var dags för det årliga au pair mötet ute på en discobåt i San Francisco bay. Då man är au pair är det obligatorsikt att en gång i månaden närvara vid ett au pair möte med alla andra au pairer i området. Den här gången var det dock alla grupper från och omkring SF. Kul :) I ligan stötte jag b la. på Malin hemifrån och detta var en av de bidragande orsakerna till att kvällen, ja faktiskt blev KUL!!

Dans dans dans i fyra timmar, solnedgång ute på vattnet, helium sång och fyrverkeri över Baybridge och San Francisco skyline på hemvägen. Jag la armen runt Sara och sa ; ge mig en minut att ta inn det!

Vad mer har jag sysslat med i helgen? Jo, i Fredags kryssade jag för en "All American thing" att göra då jag sara och linnea åkte ner till San Jose för drive in bio. Alla tre mysade i framsätet av min bil med filtar, kuddar och massa gottis. På bioduken visades Shrek 4

Har förövrigt precis bakat klart min första omgång Amerikanska kanelbullar. Resultat: Ätbart. Jag förstår mig inte riktigt på jästen i detta land och bullarna är i närmaste lag döbakta. Väldigt synd då jag skulle ta med dom till eftermiddagens bbq hemma hos Linnea med familj och skryta lite. Då jag vet att Linnea brände sina sist :D


[x] check










Cali + Cold = True?

tjenixx

jag tror Sverige haft betydligt bättre väder än Menlo Park denna veckan och jag har klättrar på väggarna då jag inte kunnat ta ut barnen i vanlig ordning. läser på allas bloggar och diverse facebook statusar att solen har blivit en nära vän borta i Sverige. medan den här hållt sig på avstånd! burrrr.

hade dock en fin dag idag och jag bestämde mig för att ställa inn naptime och sticka ut på äventyr så fort skolan ringde ut vid 1. det blev att vi stack till shoreline, sjö och park. med oss hade vi picknick korgen, fotboll, lacrosse och böcker. det blev en heldag i solen och med mig hem hade jag två trötta barn. vissa dagar känner jag mig jävligt nöjd! :)

Fredagen är så gott som här och imorgon har jag och saris projekt som skall göras!!!!
Ha en bra Fredag puss puss puss

Airplanes

Varje gång jag tittar upp mot himlen, vare sig det är hemma på gräsmattan medan vi spelar lacrosse eller om det är när jag är på väg till skolan, och ser ett flygplan är det som en knytnäve knyter sig i magen på mig. Jag har det fruktansvärt bra här men var dag blir man på något sätt påmind om vad man har hemma och önskar att man kunde få en skön variation på tillvaron. Men jag har blivit en big believer på att tiden på egen hand gör en starkare. Airplanes som går på radio nu tilltalar mig otroligt mycket dock!

Ganska lugn dag på jobbet både idag och igår, innan dess avklarades en ovanligt lugn helg.Gjorde en ordentlig utflykt med lillen till Oakland, en timme norr om MP, och till Fairyland. Oj oj oj - ni må tro vad det gick hem! En dag i sagornas och feernas land går till historien som lyckat! Är det förresten illa att jag kan känna mig underhållen i en treårings sällskap?

Satt och planerade med Linnea tidigare idag, båda två börjar, efter tre månader i Menlo Park, känna en lust av att resa någonstans. Hitta på någonting och ge oss ut på äventyr. Nästa helg är Pismo Beach och MGMT spikat och klart! Men helgen efter funderar vi på att åka till Yosemite national park och campa. JA CAMPA!!!! vi får se. men vi måste ge oss på nya vatten snart. det är lätt att bli rastlös när man är bortskämd.

I helgen väntas disco cruisen i San Francisco bay med au pair ligan, och en dag i San Francisco känns mumsigt:)


why not give snowhite some love?


Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars?
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now

Tre fjärdedelar

9 månader

Good afternoon as we say over here

Just finnished up for the day and what a day 4 hrs of fun and happy kids and that's it! What did we do? Built a fort in the bed and had a party, played a few games of "handball" and had a round of "smastjarnorna" performing to our fav songs playing on the radio. A good Monday I must say.

Now while I'm waiting for Frida to finnish I thought I'd share a pic from what we do every Monday evening for class; Zumba Zumba away. It's a superfun class of dance and exercise, which also gives you credits. Bye for now!




Skrik så högt du kan, Mickis


Aloha

Jag har en väldigt bra kompis, Frida Grundström heter hon och snart är det Frida Grundströms födelsedag. Detta firade vi några veckor i förväg, då vi i Lördags eftermiddag skruv på partey humöret till hundra, satte paraply drinkarna där dom skulle och slog klackarna i taket på en limo! Det var en kväll som går till historian och som vi sent kommer att glömma. Limon tog oss in till San Francisco där vi dansade sönder våra skor på dansgolven, jag hade höga förväntingar då en fågel hade viskat i mitt öra (andrea sällström tror jag bestämt att det var) att "The Hills" stjärnan Stephanie Pratt skulle fira sin födelsedag på samma klubb. Inget resultat! Men jag hade de jag behövde med mig, minus en faktiskt, som halvägs in bestämde sig för att hon fått nog och hoppade av (aldrig mer)

Hem med mig följde sedan Mickis och Evelina, vid 5am snarkade vi och vid 8am vaknade jag av osannolikt mycket näsblod (!) och de va de. Precis då med fick jag en liten lapp instucken under dörren, hostmom. Hon ville tacka för den fina morsdag presenten jag och barnen jobbat på under veckan! :)
Vid 10 fick jag upp mina vänner och föreslog spontant en trip till Great America. Ja tänkte, en "dagen efter" har aldrig spenderats på ett nöjesfält förr. Det kan va kul!

Resten av dagen har jag väntat på att datorn ska gnista till och hitta en anslutning, det tog fram tills nu. Under tiden tog jag en lagom nap på 3 timmar. Återigen har jag haft en bra helg och uttrycket "jag lever för helgen" används over and over again av en anledning :)




P3


Lyssnar på morgonpasset i P3 och stirrar mig blind på en Atlaskarta, långt långt där borta på andra sidan gör ni er klara inför sista arbetsdagen/skoldagen och snart skålar ni in helgen! Jag å andra sidan ska snart bädda ner mig och längta efter helgen (storslagna planer), GODNATT med er <3

Mys i Menlo Park

En bild säger mer än tusen ord och gör det så mycket lättare att summera en bra vecka - enjoy!




Grillkväll hos Fridis förra Söndagen


Baby having lunch in downtown Oakland Sun afternoon


View of San Francisco from the twin peaks


Solsken i parken


Vi trivs bra i varandras sällskap


Bildförklaring; Min pojk har, precis som många andra barn har när man är liten och söt, ett objekt som är en största kärlek och trygghet när inte mamma eller pappa är där (eller Amy). I detta fall har vi Thomas och Toby. Två gröna grodor som är en stor del av familjen! Toby (till vänster) har dessvärre varit på en längre semester som varade i ungefär 2 månader och vi trodde han kommit bort. Men idag fann vi honom och glädjen var ett faktum så jag tänkte dela med mig av en första bild med de båda tillsammans

4 Maj, Hurray Samuel Oscar

Hej mina fina fiskar

för det första vill jag önska min bror ett stort grattis på födelsedagen, fick till ett samtal lite senare igårkväll och hann med ja må han leva innan han stack iväg till plugget. Jag vet inte om jag gillar det faktum att jag knappt känner igen honom över telefonen längre, några månader sätter verkligen sina spår.

Jag har märkt av en nedgång i bloggandet, verkligen inte för att jag inte har någonting att skriva om men dagarna flyger förbi och helgerna är oftast packade med aktviteter. Jag hoppas alla där hemma mår lika bra som jag gör -- våren är ju trots allt sjukt bra i Sverige. För min del har helgen inneburit grillkväll, SF och Au pair parader. Fick väldiga flashbacks till karnevalen som hölls hemma i Kristianstad när man var en liten skitunge :) åh jag kan knappt bärga mig till nästa helg då vi slår klackarna i taket för Fridis BIG 20! men där är vi nog snart...


Min dator bränner nog snart sönder, den jobbar järnet utan vidare framgång så några bilder blir det inte idag. Det har varken jag eller A tålamod för, för nu dånar det i babymonitern och hon är vaken. Inte ok! Jag vill ha min rast och tänker kräva en halvtimmes "quiet time". Hejdå !

RSS 2.0