100 days

100 days with the gordons today, yeah

The lights will inspire you

In New York,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can’t do,
Now you’re in New York,
these streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you,
lets hear it for New York, New York, New York


Jag vill dig, måste dit, ska dit!

Thanksgiving and black friday

Nu så mina vänner, har JAG fått fira Thanksgiving i USA. Jag skulle vilja likna det vid en julmiddag hemma i Sverige med släkt och vänner, stämningen är på topp och alla är glada. Jag var som ett litet barn skulle varit på julafton :) Maten var gudomlig och jag hade en bra kväll. Det kändes extra speciellt eftersom att man ett år som detta har så otroligt mycket att vara tacksam för.

Dagen efter thanksgiving är en av årets största shopping dagar och jag ville såklart få en uppfattning om hur black friday är och om det verkligen är lika kaotiskt och explotionsartat som alla sagt. Svar JA. Jag, claudia och barnen åkte till southcenter. Lite åt det sena hållet på dagen, eftersom det ska mycke till innan alla fått allting i ordning och är färdiga att åka. Vi kom dit och stället var packat med folk som börjar ladda inför julen! vi hade en riktigt rolig eftermiddag tillsammans och jag kan även börja bocka av från julklappslistan och av grejerna som ska hem till Sverige!! :)



Pst..



Om ni vill hade det varit supergulligt av er om ni hade velat lägga en röst på APL, Acadamy for precision learning, i CHASE community giving. APL är skolan mina värdföräldrar hjälpte till att starta upp och som Josh tillsammans med andra barn med autism och andra svårigheter varje dag får den hjälp de behöver för att få en rättvis och bra skolgång. Nu har skolan chans att vinna pengar och DU kan hjälpa till. Klicka på bilden ovan för att komma in på facebooksidan och att rösta är väldigt enkelt.

I have something I'd like to share

Matt and Nancy, this is for you. With what I'm about to tell you I am actually qualifying for one of the worst au pair dramas, of all time! I will try to make it sound as dramatic and horrible as it actually was, even though I know you'll laugh so hard when you read it. Enjoy!

It was a thursday evening, I'd just said goodnight and shut myself in my room for the night. As fortunate that I am I have my own bathroom in my room and had just done my last bussines for the night. I'm stood brushing my teeth, when it suddenly strucks me that the toilet is making a very odd sound. I turn around to have a look and cannot believe it when I see water coming up and down onto the floor. woops.

In my own thoughts and naive that I am I totally think that I can handle the situation, so I start wiping up. Hmm.. I think to myself, there's quite alot of it. Oh well I guess I don't really have much of a choise.

(5 minutes later)

N - "Amy, what are you doing up there? Is everything ok?"
A - "ehm.. yeah"

(omg it's actually not getting better at all I think to myself)

N - "Are you sure everything is ok?"
A - (silence)

(2 minutes later)

N - "OMG!!!!"

I hear Nancy running up the stairs, skipping every other step to make it upstairs faster and she starts banging on my door and yelling to let her in. (No f* way I'm letting her in I think to myself and move over so that I can hold one hand on the door and one trying to get ther water down)

N - "LET ME IN, NOW!!"

(I'm at the moment not able to think very straight, but I can come up with two options that I have 1. I open the door, run out of there and never return or 2. I open the door and beg on my knees not to ever do it again and live with the guilt and emarrasment) Eventually I come to the conclusion that I need to let her in, or else she might actually break down the door.

N - "go downstairs and see what's happening to my house"

I run downstaris (omg omg omg omg omg) and see how the water is coming out through the ceiling and lamps. I've erased the memories of what I was thinking in that moment but I know that we together managed to save everything that we were able to save and started to wipe wipe wipe...

(Today, one and a half week later)
You will find a totally ripped out bathroom up in my room, with white plastic and blue tejp telling everyone that there's been some kind of accident in there.
You will also find a huge hole in the kitchen cieling
But you will also find a Amy with a terrible bad consious, beeing so so so so thankful for the best hostparents ever who instead of crying, laughs at it and say "it could have been worse".

Also, there has been a huge lesson learnt. In every unfamiliar situation don't be afraid to ask for help. Even though it may be the last thing you want to do. M and N, thank you!

två veckor senare

Efter flera kommentarer från flera olika håll har jag nu insett att det är dags att ta tag i bloggandet, pinsamt att det är närmare två veckor sedan jag skrev här senast. och det roliga är att det antagligen varit de två mest händelserika veckorna än så länge under mina 3 månader som jag varit här.

först och främst kan jag börja med att säga att jag för tillfället har en bruten fot som jag måste ta väldigt bra hand om. förra veckan går jag och trallar och sjunger för mig själv i köket och slår i den förbaskade foten i ett av köksskåpen. ingen fara tänker jag, sånt händer hela tiden så jag tar joshy i handen och hoppar på foten bort till biblioteket. på vägen hem inser jag att fasen med det gör fortfarande ont. hos doktorn dagen efter visade sig att jag hade en bruten tå. high five for my bad luck! så hem med mig den dagen får jag en stor, svart väldigt osmickrande stövel gjord av plast. den läker bra men är fortfarande stor som en tennisboll och jag ser ut som en pingvin när jag går, titt som tätt får jag en fin liten kommentar också och ungefär lika ofta måste jag ge en dumbass förklaring till hur det hände. jag lovar att ta ett kort på min kompis så ni får se hur ful den är!

så med en bruten fot ser jag tillbaka på veckan som varit. Jag har spenderat mycket tid med min nuvarande pojkvän, denice sigvardsson. Det är så roligt för när helgen kommer så flyttar antingen hon in hos mig eller jag hos henne. Och patetiskt nog så liknar det vi har mer ett förhållande man skulle ha med det motsatta könet än någonting annat, vi shoppar inredning på ikea, bakar kanelbullar, går på långa promenader (nu är jag inte så kapabel till det längre) och sitter och pratar i timmar på starbucks. hon är verkligen axeln att luta sig mot i stunder jag behöver det!

för det är verkligen sant de dom säger om au pair livet, man har aldrig känt så många olika känslor så starkt på en och samma gång. det är verkligen en känslomässig berg-o-dalbana och det kan stundvis vara väldigt överväldigande och även världens minsta motgång kan i dessa stunder få ögonen att bränna av tårar som vill krypa fram. och veckan som varit har präglats just av det här, jag har inte riktigt fått någon rätsida på mig själv.

men så kommer dagar som den här, när jag efter en hel helg iväg (inneboende hos denice) kommer hem och möts av att emily slänger armarna om mig och säger "I missed you so much". Jag kan inte låta bli att le, det är verkligen en skön bekräftelse på att jag ska vara här.

Notis

Lice Knowing You

Så heter företaget min hostmom äger och driver på egen hand hemifrån, bara namnet får en att dra lite lätt på smilbanden men det är ett riktigt framgångsrikt recept på eget företagande. De sysslar med sanering av huvudlöss, samt så framställer de och säljer egna produkter som jag hört otroligt bra saker om. Löss verkar vara ett stort problem här borta för salongen är alltid full! Uwh, ibland kliar det lite här och där om man tänker på det för myclet..

I alla fall, jag tänkte att det kunde vara en kul grej att berätta eftersom det naturligtvis även blir en del av min vardag. Kolla in deras hemsida och för bövelen om du eller någon du känner har löss, skriv skriv skriv. Det hade varit ascoolt att ta det over seas. Så efter året kommer jag med allting annat jag lärt mig även vara ordentligt löss-kunnig.

http://liceknowingyou.com/

Dom finns även på facebook - bli ett fan, stödj egenföretagande!!!! :)
http://www.facebook.com/home.php#/pages/Lice-Knowing-you/63157586300?ref=ts


För skojs skulle lägger jag upp en bild på frusna löss

Ta en titt


seward park en tidig morgon med D i förra veckan


Mount Rainier


Bellevue en bit bort





Halloween a la america

En av årets störtsta fest här i usa är till ända och jag levde mig in i det till max. Festen hölls här hemma och det var galet mycket folk, galna utklädnader och massor med mat och ännu mera godis!
Jag jobbade, det gjorde jag, men vafan är det fest så är det så jag hade bara kul :) trick och treaten var bäst

efter festligheterna tog slut här drog vi vidare till kirkland och en annan gigantisk hemma fest, tänk er vilken amerikans high-school aktig film som helst. Fullproppad lägenhet [check] röda muggar [check] hög musik [check] och massa, massa, massa trevliga människor [check]

idag är det måndag igen och jag måste måste måste få någotning att se fram emot snart, dagarna flyter snart in i varandra så lik den ena dagen är den andra. new york och alexandra eller san fransisco och andrea? vancouver i november? jag vill ut och röra på mig lite, utforska lite ny mark för seattle börjar bli lite väl bekant






outfit # 1 snowhite
(sprack oturligt nog i sömmen mitt fram på klänningen)


outfit # 2 N's väldigt goda vän lät mig låna hennes outfit


resten av helgen har jag umgåtts med min väldigt goda vän denice, gick b la och såg paranormal activity på bio i fredagskväll. haha ni som vet, är det så jag beter mig i sömnen? och igårkväll avslutade vi en väldigt bra helg på california pizza kitchen med en god middag och massa snack :)


RSS 2.0