CA

Gott folk

Jag vill hemskt gärna ge en liten helgupdate och även kostatera att vi snart är inne i april och upploppet på mitt år i usa kan börja. San Francisco, Menlo Park och Kalifornien fortsätter att imponera. 30 grader och sol hela helgen och massa äventyr, som gräddet på moset har jag äntligen fått uppleva nattlivet i san francisco nu också och en första utgång på 8 månader var guld värt. Gud va kul det var! förutom det bjöd lördagen även på en morgon promenad i the foothills med Fridis, några timmar i solen på Stanford och ett au pair möte på laserquest.

Söndagen var värsta bra den också, började med att vi vaknade upp hemma hos Linda i San Fran tog Linnea med mig hem i bilen för att invänta en god pannkaksfrukost på uteserveringen på staks, efter detta en liten shoppingrunda sen hem för att förbereda eftermiddagens aktivitet då min familj och Linneas familj hade en bar-b-q med tillhörande hocketrunering ute på gatan.

veckan som kommer nu är Z ledig från skolan och jag lär känna av skillnaden, vi har för tillfället inte mycket inplanerat men ska imorgon försöka påskpyssla lite. Måla ägg och göra påskort och förhoppningvis sker detta tillsammans med Frida och hennes unge. Innan dess ska vi dock upp i ottan för en tidig morgonpromenad, fan vad duktiga vi är fridis. klockan är ställd på 05.45


Perfekt start på dagen med en powerwalk över dom grönaaa kullarna



Happy Hollow

Gokväll

Så var det fredag igen och jag har haft ett toppen slut på veckan. Båda barnen hemma, hostmom också hemma. Strålande fint väder och vi åkte på en liten utflykt till San Jose och djur/nöjesparken Happy Hollow. Vi åkte attraktioner, såg på djuren, käkade god lunch ute i solen och hade en riktigt kul dag tillsammans med massvis av skratt. Hem kom vi till slut ändå och då stack vi allihopa ut och käkade i Palo Alto, där vi dessutom hade turen nog att gå förbi en signering av en spelare i San Jose Sharks (Z älskar Sharksen över allt annat på denna jord) jag och hostmom glädjes åt att det var en urläcker spelare så vi fick varsitt kort vi med. För att avrunda det hela köpte vi med oss lite frozen yogurt och hade en löptävling läng palo altos gator - alla 5!

Nu drar vi hem till Eve för lite fredagsmys, imorgon väntar laserquest och au pair möte och på Söndag blir det antingen Great America eller bar-b-q fest on hobart med Linnea och hennes fyra pojkar och päron






Wednesday update

Så där är såhär det känns att jobba fulltid och parallelt vara studerande? Jag är precis hemkommen från en tretimmars lång lektion på Palo Alto High school, läser en kurs som ska förbereda en för TOEFUL testet. Uppsatser och texter på Engelska - SCORE.

Tidigare i veckan har jag läst ytterligare en engelskakurs samt dansat till sköna Zamba moves i en gammal gympasal. Jag är på G och nu ska jag se till att läsa alla de timmar jag behöver för att få en förlängning.

Annars så är det sig likt med jobb, vädret håller i sig och familjen börjar få påskfeber. Det är påskpyssel och påskförberedande varje dag. Det har b la. gjort att jag fått öva mina artskills rejält! På tal om påsk så trillade även ett riktigt fint, stort påskpaket ner i lådan åt mig i Måndags. Tack familjen :)

- Imorgon väntar en sista jobbdag, sedan barronemöte på kvällen. Helgens prognoser ser lovande ut än sålänge :)


Frosseri


random activitie - monday before rest



Dig-it


barfota utan strumpor och skor



superstars

Grundström & Sällström




Santa Cruz

Klockan ringde förhållandevis tidigt imorse och jag körde iväg för att hämta upp Frida (som i fortsättningen ska gå hit eftersom det är så nära och detta gäller även mig) därefter körde vi upp till stationen och hämtade upp Andrea andrea andrea. Så himla glad jag blev att se bruden :-) sedan knappade vi in Santa Cruz beachstreet på GPSen.

tackar gör jag för en bra dag, Santa Cruz var nice vädret hade kunnat vara bättre men det kommer bli fler gånger framöver. En sommar på stranden väntar. Dock räckte det idag med ett par timmar, sedan gick vi upp och käkade en god lunch innan vi drog till Great Mall. För att sätta ett bra avslut till dagen körde vi upp till ett nyöppnat frozen yogurt ställe här i Menlo ordande så vi fick den "to go" och satte oss i solen på Stanford. mummu.

sitter förövrigt med Jamie Oliver's food revolution på i bakgrunden, det senaste var att han höll upp en tomat och frågade en skolklass vad det var för någonting till svar fick han " a potato " och till frukost får de pizza! welcome to america


santa babes


det är varmt




jag har saknat henne


then I found cali

Swedish invasion


Vi ska läääätttt dit brudar. Lääättt

3 timmar i Sverige

Jag, Frida och Sara var hemma i Sverige ett par timmar nu ikväll. Gamla biografen nere i menlo park visade nämligen "Män som hatar kvinnor" - och JA, den var på svenska. Hur bra kändes inte det tror ni?

Tidigare idag var det kalas för lilltjejen, så hela släkten dök upp för middag och umgänge. Trevligt som tusan! Jag kan ha den bästa värdfamiljen någonsin. på riktigt denna gången :) å andra sidan vet jag med mig att jag är inne i de s.k smekmånaderna för tillfället. en term au pair människor använder, då det i början bara känns nytt och spännande. Men jag har inte mått såhär bra på 6 månader. true

Sol på våran sida

gokväll

Jo. Ta mig fan. Jag är glad för att vara i Kalifornien, jag är inte längre heartbroken av att inte vara i Seattle längre. Jag fick prata med Angelica idag, det är jobbigt att prata med människor hemifrån -- det känns som att de är så nära. Men jag ville faktiskt inte byta plats idag. samtalet tog nämligen rum ute på en handuk i trädgården under gassande underbar sol!! catjing. Haft världens bästa dag med bästaste prinsessan idag också; hon skulle vara rolig och leka "summer santa" hon bad mig sitta i hennes knä och så frågade hon mig vad jag önskade mig. Jag svarar "I'd like to have you" som svar får jag; "But Aaammmyyy, you already have me" :) puss på henne.

nu ikväll drog Frida med mig och Sara till hennes gym för ett Zumpa pass. Jackpot! Fan va roligt det var och det känns ganska fint att jag nu på måndag börjar min zumba klass på college -- beach 2010 here I come sen kan vi ha som mål att shaka som shakira på stranden i sommar. Å på tal om strand, på Söndag tar vi bilen ner till Santa Cruz då väderprognosen lovat 24 grader och sol. och så en sak till, här i kalifornien pallar man inte äpplen. Man pallar apelsiner från något av alla apelsinträd som finns och mumma vad gott det är  :)

Det luktar solkräm

nuförtiden väcks jag varje morgon utav min coola klockradio som spelar bra musik för mig på morgontimmarna -- det enda var att jag imorse vaknade utav ett dovt, mycket tyst ljud. jag känner igen låten som fan tänker jag och driftar bort i tankarna. Marvin Gaye med Ain't no mountain high enough får mig att tänka på en, en, en person.

medan jag låg där i sängen och snoozade järnet känner jag hur ont jag har i fötterna; jävlar i. Jag var ute i tre timmar och gick med Frida och Linnea sent igårkväll, till palo alto och tillbaka och har feta blåsor på fötterna.
träffade förövrigt Frida i parken idag, vi har blivit matchmakers och vill att våra flickor ska bli BF's :-) det ska vi jobba på! 3 timmars lek ute i solen och jag har blivit riktigt solbräna, de 5 närmaste dagarna väntas motsvarande svensk sommarvärme. skål!

aint no mountain high enough,
ain't no valley low enough
aint no river wide enough to keep
me from getting to you
just det; ganska ovesäntligt egentligen men idag firas St Patricks day här i USA med stor uppståndelse. Varför förstår jag faktiskt inte - men det duger fint som ursäkt för att äta lite extra och lite extra gott och klä sig i den fulaste färg man kan klä sig i. Såg en flicka på skolan idag som var grön från topp till tå och mamma hade till och med odlat dotterna lite oranget skägg. sött
Jag och Z spenderade säkert, säkert 2 timmar åt att leta fyrklöver i eftermiddags. Tillslut var jag tvungen att skylla på att jag hade tvätt att göra, annars hade jag stått där ute än...


Birthday girl

haaalluuu --

Idag firade vi bells födelsedag med att hm tog en dag ledigt från jobbet så tjejerna kunde dra ut på skoj. Det bar av till affärer för att hitta sängkläder till den nyköpta sängen. Rosa såklart. A lever i en rosa värld, hon är den flickigaste lilla flickan jag någonsin stött på och allt, ja till och med det hon äter, är ROSA! Sen åkte vi till build-a-bear fabriken och en rosa balett nalle föddes. Efter det lunchade vi och sedan drog vi hem och lekte prinsar och prinsessor :-)

Till efterätt blev det ROSA cupcakes och vi hade en superbra dag

Nu ska jag ut och träffa Frida och Linnea och gå av mig den rosa cupcaken är det tänkt.
Å andra sidan blir det säkert ett stopp på starbucks så i slutändan hamnar vi på ett plus minus noll


Happy birthday princess

Tut, tut



sommarvärme-- jag och fröken A tar vår dagliga tur till parken med baby i släptåg
Jag gillar Måndagar, några timmars jobb sådär sen bara chillen med Paulina!!!

Jag klarade även min uppskrivning för mitt CA-körkort idag

we are golden

Hallå där! klockan är snart tio denna söndag kväll och jag ville bara kika in och säga att jag haft den bästa helgen på länge och att jag i nuläget befinner mig liksom i ett lyckorus. vindarna har vänt.

I fredes hade jag mys med H-kid och H-mom, vi hyrde film lagade mat och käkade glass och väldigt spontant så föreslår min treåring att vi ska dansa i vardagsrummet i våra pyjamaser. så där står vi, klockan 18.00 en fredagkväll och dansar i ring alla tre.

Lördagen spenderade vi i greatmall och efter det hade vi sleepover hos kajsas för att sedan sätta klockan på tidig morgon, packa våra picknick korgar och dra in till San Francisco och Golden Gate parken. mumma mumma. Det blev en kalasdag och det är inte fy skam att spela "california here we come" och se de gröna kullarna rulla förbi i fönstret medan man cruisar ner för den enorma motorvägen ner mot city. Väl där skiner solen och grunden för årets bränna är lagd - i mitten av Mars! Man tackar :)

Och det blir bättre - imorgon får jag träffa paulina som tror det eller ej faktistk är i Menlo Park imorgon :)


we are golden - mycket kul väntar med er :)


parkhäng


parkhäng 20 C och sol


The Golden Gate Bridge




San Fran BAY


San Francisco


dumlekolor

Jag trodde det var borttappat på posten, men efter en lång resa över atlanten dimper det så äntligen ner i brevlådan; 2 kilo svenskt lösgodis. Tack familjen, tack :-)

Jag sitter just nu och tar det oförskämt lugnt för att vara arbetstid. A sover och Z är i skolan, i eftermiddag blir det läxläsning och ett läkarbesök. svish svish så var det nästan torsdag. tjao

Bubbles and picknick

dagen får ett mycket bra betyg, något annat kan den inte få när min värdmamma kommer hem klockan 6 och Z ställer sig med en frågande min och säger "Mom, what are you doing home already?"

Fram till lunch var det strålande väder så jag och A spenderade dagens första timmar i parken, med oss hade vi en god picknick och hennes bebisar. Vi byggde sandslott och blåste bubblor och avnjöt vår peanutbutter and jelly macka ute i solskenet medan A sprang runt och blåste såpbubblor. Huuumm. mådde man bra då eller vad?

I eftermiddags var det så åter dags för en av mina och Z hockeyturneringar The Stars vs. The Frogs - jag förlorar ännu en gång men det var spännande. Ikväll käkade vi kinamat och hade mysigt och nu ska jag strax kila bort till Linnea så ska vi ta oss till vårt favvoställe Café Barrone där vi möter upp Eve och Emelie :-)

Oscars och tacos

är precis hemkommen från en spontant, riktigt kul kväll hos kajsa. Det bjöds på tacos och oscarsgalan stod på shcemat som kvällens underhållning, även om vi hade klarat av att underhålla oss själva rätt bra. Gud va jag skratta. Men så är det också den enda magträningen jag fått på ett tag :)

ett av kvällens roligaste framlägg kom från kajsa; man säger ju en rädd sköldpadda. Men hur säger man samma sak om det hade gällt ett lejon? prova. det är en sån omöjlig fråga som man bara vill gräva fram ett svar på men det går liksom inte.

det är söndagkväll och det är sådant här jag sitter och funderar över, imorgon piper klockan lite tidigare än vanligt för jag ska upp och ta mitt kalifornska körkort om det vill sig. sist jag vart där fick jag se på hur amerikans byråkrati kan te sig. Körkorts kontoren lyckas samla alla dess möjliga kostiga människor, massa massa människor på ett och samma ställe som är där av olika anledningar men som ändå måste stå i samma kö. kommer dit; får grönt ljus och de säger att jag har alla papper som är nödvändiga. 2 timmar senare när det är min tur "ma'am you need your social security number" but but but but börjar jag stamma då. jag sa åt kärringen i luckan att jag inte har något och hon sa att det var ok. stod och argumenterade en bra stund, blev hotad med att tillkalla security och jag fick tacka för mig. but now I'm back. huhuhu


My special girl aka my boyfriend

u n me in our beloved city; seattle

kanske tiotusende gången jag sitter och läser igenom min rosaprydda läderbok som jag bad vänner och bekanta skriva en rad i innan det var dags att säga hejdå för snart 7 månader sen. på sista sidan har jag en hälsning från bästa denice, det går i vågor, men hela helgen har jag saknat henne. I fem månader sågs vi i princip varje dag. Gjorde allting tillsammans och hade galet roligt. Inte trodde man att man skulle hitta en bästa vän i storstadens djungel. den dagen då vi satt på uteserveringen på Noha's Bagles på Mercer Island i mitten av september förra året och när vi skulle gå sa "vi hörs igen. på riktigt, detta är inte bara någonting vi säger som en artighetsfras efter första gången man setts. allvarligt. jag ringer i veckan så hittar vi på något" vi menade det och sen dagen var det vi. vi och seattle. jag har inte seattle längre, men jag har henne och det känns bra som fan! det är bara det att jag saknar henne lite för mycket ibland. så det blir jobbigt.


two weeks

Dags för en update kanske. Jag har förgäves försökt sitta och pilla med bloggen och uppdatera den lite, så att det inte ska stå att jag är kvar i seattle. usch vilket slit och jag kommer inte ihåg hur man gör. Idag har jag varit här i menlo i två veckor, det har gått snabbt. Precis så snabbt som man kommer ihåg att det gjorde från första gången man gjorde det här. veckan har gått bra och pusselbitarna börjar falla på sin plats.

jag slogs precis av det som står längst fram på min dagbok; "även en resa på tusen mil börjar med ett enda steg" står det. min resa kommer bli betydligt längre än vad som var tänkt från början och jag har redan färdats långt mer än tusen steg på alla slags möjliga plan! och jag har tagit om mitt första steg och fått en andra chans till att göra det här året speciellt! tjing pling

RSS 2.0